• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Marmaris'teki marina tartışması büyüyor

Marmaris'teki marina tartışması büyüyor
Azmakbaşı mevkisindeki alana marina yapmak isteyen Karsan Karadeniz Kimya ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin sahiplerinin, Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete'nin akrabaları olduğu iddiası ortalığı karıştırdı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü köyünde özel bir şirketin 600 yat kapasiteli bir marina inşaası için başvuru yapmasına, CHP İlçe Teşkilatı ve İl Genel Meclis Üyesi Dursun Kaplan'ın tepki göstermesinin ardından AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete  bir açıklama yaptı.

Hisarönü Körfezi'ne bakan Azmakbaşı mevkisindeki alana marina yapmak isteyen Karsan Karadeniz Kimya ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin sahiplerinin, Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete'nin akrabaları olduğu iddiasında bulunan CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan ve CHP Marmaris İlçe Teşkilatı, marina projesine tepki gösterdi. Ak Parti Marmaris İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenleyen İlçe Başkanı Kadem Mete iddialara cevap verdi. Mete, hazırlanan projeyle uzaktan-yakından ilgisinin olmadığını belirtti. Mete "Beni akrabalarıma rant sağladığım gerekçesiyle istifaya davet etmişlerdir. Hisarönü’nde yapılmakta olan çalışma hakkında herhangi bir bilgiye sahip değildim" dedi.

Karsan Şirketi sahibi Niyazi Mete ile yaşanan gelişmelerden sonra telefon görüşmesi yaptığını belirten Mete; "Niyazi Bey’den ve köydeki bazı kişilerden öğrendiğim kadarı ile Baha Kaptan adında 20 yıldır o köyde yaşayan bir vatandaş Niyazi Beye o koyda ki orası daha önce balık çiftliği olarak kullanılmış ve daha sonra balık çiftliklerinin taşınması sonrası atıl bir şekilde bulunmaktadır. Marina yapılması için

teklifte bulunulmuştur. Kendisi de teklifin hayata geçirilebilirliğini ölçmek için o koyda bir ÇED Raporu hazırlanmaktadır. Şu anda yapılan bu işlem bir ÇED Raporu hazırlama işidir. Eğer rapor olumlu çıkarsa,

bu şirket devletten o araziyi kiralamak üzere girişimde bulunacaktır. Olayın bu kısmına kadar olan bölümde benim ne şirket sahipleri, ne köylülerle, nede devletin herhangi bir kurumu ile hiçbir görüşmem olmamıştır" dedi.

"İSPATLASINLAR ENTARİ GİYERİM"

İlçe Başkanı Mete, söz konusu alanın veya Marmaris’in herhangi bir yerindeki bir koyu, ormanı tarlayı herhangi birilerine kiralanması veya satılması hususunda Ak Parti’ye üye olduğu günden bugüne kadar hiç kimse ile görüşmediğini veya fikir alışverişinde bulunmadığının altınız çizerek " İddialarını ispatlasınlar entari giyer sokağa çıkarım" dedi.

CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan tarafından daha önce de çeşitli iftiralara maruz kaldığını belirten Mete; "Benim hakkımda her kış Uludağ’da kayak yapmaya gider dedi. Ben hayatımda hiç kayak yapmadığımı ve Uludağ’a hiç çıkmadığımı söyledim. Bir başka gün yine TV ekranlarında benim Uzakdoğu’ya masaj yaptırmaya gittiğimi söyledi, Hayatımda hiç Uzakdoğu’ya gitmedim. Kendisini mahkemeye verdim. Mahkemede düştüğü duruma ben bile acıdım. Uzak Doğu’ya ben gitmedim ama kendi partilileri gittiler, onlara sorsun" dedi.

"MARTAB BİNASINI DAMATLARINDAN KİRALADILAR"

Mete, Devlet’in bölgede ya da Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaptığı ihalelerin hiçbirine şahsının, ya da bir akrabasının başvuru yapmadığını belirterek; " Belediye Başkanı olan Sayın Ali Acar aynı zamanda Martab’ında başkanı. Martab’ın tüm geliri Marmaris’teki turizmcilerin ödediği aidatlar. Bu aidatlarla Martab’a bir ofis kiralamak isteyen Sayın Acar, Marmaris’te sanki başka bir yer kalmamış gibi gitmiş damadının binasını kiralamış. Bu kiralama yapılırken başka yerlerden teklif alınmış mı? İlana çıkarılmış mı? İhale yapılmış mı? Milletin parasını kendi damadının binasını kiralamak sureti ile damadına aktarmasını nasıl etik bulur?" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim