• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Mars Logistics, 3 kat büyümeyi hedefliyor

Mars Logistics, 3 kat büyümeyi hedefliyor
Mars Logistics, lojistik sektörünün güçlü şirketlerinden biri. Başta otomotiv, tekstil, kimya ve ilaç olmak üzere pek çok sektörden 7 bin 200 müşteriye hizmet veriyor.

Mars Logistics, 5 yılda 3 kat büyümeyi hedefliyor

Mars Logistics, lojistik sektörünün güçlü şirketlerinden biri. Başta otomotiv, tekstil, kimya ve ilaç olmak üzere pek çok sektörden 7 bin 200 müşteriye hizmet veriyor.

Mars Logistics, lojistik sektörünün güçlü şirketlerinden biri. Başta otomotiv, tekstil, kimya ve ilaç olmak üzere pek çok sektörden 7 bin 200 müşteriye hizmet veriyor, Son 2 yılda global ölçekte yaşanan kriz, lojistik sektörünü de ciddi ölçüde etkiledi, Özellikle fiyat baskısı sektördeki rekabeti artırdı, Bu baskıya dayanamayan ve müşteri kaybına uğrayan çok sayıda şirket, pazardan çekilmek durumunda kaldı, Böylesi bir ortamda Mars Logistics ise daha önceki krizlerden aldığı derslerle temkinli hareket etmenin olumlu sonuçlarını aldı, Avrupa Mükemmellik Modeli ve Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında uyguladıkları verimlilik çalışmalarının krizde büyümelerini mümkün kıldığını belirten Mars Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, krizin etkilerinin azalmaya başladığı 2010'da odaklarında yine verimlilik olduğunu söylüyor.

"Verimlilik ve büyüme, yönetimde temel konularımız. Giderlerimiz Türk Lirası, gelirlerimiz döviz olduğundan şirket yönetiminde en fazla kur riskini dikkate alıyoruz" diyor. 2010 yılına ilişkin olarak gidişatı da olumlu bulan Sahillioğlu, yine temkinli konuşuyor: "2010'da dış ticaret rakamlarının 2008 yılı değerlerine yaklaşacağına inanıyoruz, Garip Sahillioğlu sektöründe rahatlamayı ve ciddi büyümeyi ise 2011 yılına ertelememiz daha doğru olur." Verimliliğe odaklanırken kur riski konusuna hassas yaklaşan Mars Logistisc'in yıl sonu hedefi ise en az yüzde 30 büyümek, Sahillioğlu şu ana kadarki veriler göz önünde bulundurulduğunda bu hedefin kolaylıkla tutturulacağım ifade ediyor.

Mars Logistics'in bundan sonraki büyüme hızının ne olacağına gelince... Geçtiğimiz yıl sonunda 147 milyon dolarlık ciroya ulaştıklarını hatırlatan Sahillioğlu, gelecek hedefini de şöyle paylaşıyor: "Ana hedefimiz 5 yılda 3 kat büyümek,"diyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim