• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

"Martı" teknesinin üretimine başlandı

"Martı" teknesinin üretimine başlandı
Türkiye'nin hidrojen gazı ile çalışan ilk teknesi ''Martı''nın üretimine Tuzla Tersanesi'nde başlandı.

"Martı" teknesinin üretimine başlandı

Türkiye'nin hidrojen gazı ile çalışan ilk teknesi ''Martı''nın üretimine Tuzla Tersanesi'nde başlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) yapılan yazılı açıklamada, İTÜ'lü mühendis ve mühendis adayları tarafından kurulan ''İTÜ İstiklal Projelendirme ve Uygulama Topluluğu''nun ilk projesi olan hidrojen teknesi ''Martı''nın üretimine Tuzla Tersanesi'nde başlandığı bildirildi. Teknenin, sıkıştırılmış hidrojen gazının atmosferdeki oksijen gazı ile birleştirilerek elektrik enerjisi üreten yakıt hücresi teknolojisi ile çalıştığı belirtilen açıklamada, projenin, çevre kirliliğine yol açan fosil yakıtlara alternatif olacağı ifade edildi.

Projede çalışan mühendis ve mühendis adaylarının ülke ve dünya bilimine katkıda bulunmak için hafif ve doğada en fazla bulunan hidrojen elementini kullandıkları vurgulanan açıklamada, ''Hidrojenin enerji çevrimi konusunda meydana gelen gelişmeler, günlük yaşamda enerji kullanımında geleceğin yakıtı olacağına işaret ediyor'' sözlerine yer verildi.

Açıklamada, 6 yolcu ve 2 mürettebat taşıyacak teknenin boyunun 8,13 metre, genişliğinin 3,2 metre yakıt hücresinin ise 8 kilovat olduğu ve saatte 7 deniz mili hıza ulaşacağı kaydedildi. Projenin, çok sayıda vakıf ve özel kuruluş tarafından desteklendiği vurgulanan açıklamada, üretimine Tuzla Tersanesi'nde başlanan teknenin Nisan ayında tamamlanarak, İDO çatısı altında Haliç'te yolcu taşıyacağı bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim