• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Mavi bayrağı kaybedebilirsiniz' uyarısı

'Mavi bayrağı kaybedebilirsiniz' uyarısı
Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, deniz dibinin halinin içler acısı olduğunu belirterek önlem alınmadığı takdirde mavi bayrakları kaybetme riski bulunduğunu söyledi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, deniz dibinin halinin içler acısı olduğunu belirterek önlem alınmadığı takdirde mavi bayrakları kaybetme riski bulunduğunu söyledi.

Kutengin, Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile geçen yıl 'deniz üstü ve dibi' incelemeleri başlattıklarını hatırlatarak bunlardan çıkan sonuçları vahim olarak nitelendirdi. Marmaris Körfezi'nde 17 notadan deniz üstü ve dibi numuneleri aldıklarını dile getiren Kutengin, incelemelerin devam ettiğini söyledi. Kutengin, körfezde deniz dibinin halinin içler acısı olduğunu belirterek, "Kirlilik oranı had safhalarda. Bu kirliliği bilimsel olarak kanıtladığımız belgelerle, ilçemizde yerel yönetim, kamu kuruluşları, oda ve sivil toplum kuruluşlarına bilgi verdik. Bu bilgileri verme amacımız, turizm sezonu öncesi tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. Eğer bu kirliliğin önüne geçilmez ise Marmaris'in mavi bayrakları elden gidecektir" dedi.

Kutengin, çalışmaları geleceğin çocuklarına temiz doğa bırakmak için yaptıklarını ve bu çalışmalardan dolayı tepki aldıklarını kaydetti. Kutengin, "Bilimsel çalışmalar ortada. Bizler kamuoyuna kirlilik oranlarını açıklayıp, tehlikeyi görün dedikçe neredeyse vatan haini ilan edileceğiz. Bazı kesimler Marmaris isminin kirletildiğini iddia ederek neredeyse bizleri ipe götürecekler. Kapalı Marmaris Körfezi'nin temiz tutulması için kurumlarla koordineli çalışalım dedikçe tepki alıyoruz. Turizm sezonu öncesi bu açıklamalarımız birilerinde sıkıntı yaratıyor. Ama çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim