• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Mavi Bayrak Ödülleri başvuruları başladı

Mavi Bayrak Ödülleri başvuruları başladı
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör, 2011 yılı için verilecek Mavi Bayrak Ödülleri'ne başvuruların başladığını bildirdi.

Mavi Bayrak başvurusu için son gün belli oldu

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Erol Güngör, 2011 yılı için verilecek Mavi Bayrak Ödülleri'ne başvuruların başladığını bildirdi.

Önceki yıllarda olduğu gibi, 2010 yılında da sezon süresince 15 gün ara ile yapılan deniz suyu analizlerinin değerlendirmesi tamamlandığını dile getiren Güngör, "Yüzme Suyu Nitelikleri Yönetmeliği" kapsamında istenilen limitler dahilinde olan plajların belirlendiğini söyledi. Güngör, "Bir taraftan deniz suyu niteliği iyi olan plaj sorumlularına başvuru formları gönderilirken, bir taraftan da ilk kez başvuruda bulunmak isteyenlerin değerlendirilmesi yapılıyor. Marina kriterlerinde deniz suyu analizi istenmediği için, onlar gerekli başvuru formunu doğrudan doldurarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV)'e verebilmekteler" dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 10 OCAK

Başvuruların 10 Ocak 2011 tarihine kadar kabul edildiğini belirten Güngör, bu tarihten sonra yoğun bir değerlendirme sürecinin başlayacağını dile getirdi. Güngör süreci şu sözlerle özetledi: "Başvuru dosyaları TÜRÇEV tarafından değerlendirilip varsa eksikliklerin tamamlatılması sonunda, Şubat ayında toplanacak olan Ulusal Jüri'ye sunulacak ve adaylığı onaylanan plaj ve marinalar önce bilgisayar ortamında Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE)'na gönderilecek. Daha sonra FEE'nin örneklem yönetimi ile belirlediği dosyaların orijinali gönderilecek ve takiben sorulan ayrıntıdaki sorular yanıtlanacak. Nihayet Nisan 2011'de Kopenhag'da toplanan Uluslararası Jüri değerlendirmesini tamamlayarak mayıs ayının ilk haftasında, 2011 yılı için ödüle hak kazanan plajlar açıklanacak."

Erol Güngör sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasım ayında başlayıp uzun bir süreç alan ödüle hazırlık safhası sonunda elde edilen ödülün, bu sefer plaj ve marina sorumluları nezdinde sezona hazırlık çalışmaları tamamlanacak. Mayıs ayından itibaren de TÜRÇEV tarafından, ilk kez ödül alan plaj ve marinaların sezona hazırlık ziyaretlerini yapacağız. Takiben de ulusal denetimler başlayacak."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim