• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Mavi Bayraklar 2015'te Pamucak Sahili'nde dalgalanacak

Mavi Bayraklar 2015'te Pamucak Sahili'nde dalgalanacak
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı kendisini tebrik etmek amacıyla ziyarete gelen Mavi Bayrak İl Sorumlusu Doğan Karataş ve İl Sorumlusu Yardımcısı Yetkin Karagünoğlu ile görüştü.

Pamucak sahiline durum değerlendirmesine gelen ve Başkan Bakıcı’yı ziyaret eden Mavi Bayrak İl Sorumlusu Doğan Karataş ve İl sorumlusu Yardımcısı Yetkin Karagünoğlu, Selçuk ilçesi sınırları içerisinde hizmet veren AQua Park, Sürmeli ve RichmandEphesus otellerinin 2014 yaz sezonu itibari ile mavi bayrak dalgalandırmaya hak kazandığını belirtti.

Konuşmasında Selçuk’un potansiyelinin bu konuda çok yüksek olduğunu İl Sağlık Müdürlüğü’nün 6 noktadan numune aldığını bunlardan 3 tanesinin AQUA Park, Sürmeli ve RichmandEphesus otellerinin sahillerinin bu yıl için mavi bayrak kazandığını diğer noktalardan isePanonos ve Pamucak plajının 2015 yaz sezonunda mavi bayrak alması için çalışmaları olduğunu dile getirerek“Selçuk Belediyesi ile iş birliği içerisinde Pamucak halk plajına mavi bayrak kazandırmak istediklerini, bunun içinde Başkan Bakıcı’dan yerel mavi bayrak sorumlusu olacak Çevre Mühendisi görevlendirmesi konusunda istekte bulundu. 

En uzun sahile sahip bir ilçenin belediye başkanı olarak Selçuk Belediyesi’nin ve ilçe halkının bu çalışma sayesinde en yüksek düzeyde fayda sağlamasını arzu ettiğini dile getiren Başkan Bakıcı “Mavi bayrak bizim kıyılarımızın en iyi şekilde korunduğunu ve yüzülebilir hale geldiğini gösteren bir simgedir. Dolayısıyla bizleri iyiye yöneltecek her türlü katkıyı ve talebi değerlendireceğiz. Bu konuda sizlerle ortak hareket edeceğiz. Pamucak plajı olarak ifade edilenDereli tesislerinin bulunduğu alanın, Antik Kanalın bağlandığı alanın ve Panonos olarak belirtilen alanın mavi bayrak alma noktasına getirilmesi ile ilgili çalışmaları da bugünden itibaren başlatıyoruz. Belediye olarak Pamucak sahilinin hakettiği yere gelme konusunda kendi projelerimiz var. Selçuk ve civar bölge halkıPamucak sahilinden en yüksek verimi almalıdır.Netice olarak önümüzdeki dönemlerde Pamucak sahili cıvıl cıvıl olacak ve Selçuk denizle var olacak. Yerel mavi bayrak sorumlusu için biz bu konuda seçim yapacağız. Birlikte yaptığımız çalışma ile Pamucak sahilini hak ettiği seviyeye yükselteceğiz” dedi.

İlk olarak Küçük Menderes Temizlenmeli

Pamucak sahilinin özellikle Panonosbölgesinin kirlenmesine neden olan Küçük Menderes kirliliğine de değinen Başkan Bakıcı “ Bu proje ile birlikte mutlaka Küçük Menderes’in kirliliğininde bir an önce bertaraf edilmesi gerekiyor. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne , çevre belediyelere ve özel işletmelere büyük bir görev düşüyor. Hep birlikte Küçük Menderesin kirliliği ile ilgili çalışmalarada bir an önce yöneleceğiz” dedi

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim