• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Mavi Marmara Feribotu'nun izleri silinecek

Mavi Marmara Feribotu'nun izleri silinecek
Çanakkale Kepez Limanı'na 6 Kasım tarihinde getirilen Mavi Marmara Feribotu sessiz sedasız akıbetini beklerken, Türkiye'nin dış politikada gündemini belirlemeye devam ediyor.

Mavi Marmara'nın izleri tersanede silinecek

Çanakkale Kepez Limanı'na 6 Kasım tarihinde getirilen Mavi Marmara Feribotu sessiz sedasız akıbetini beklerken, Türkiye'nin dış politikada gündemini belirlemeye devam ediyor.

Geçen mayıs ayında, Filistin'e insani yardım götürdüğü sırada İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Marmara Feribotu'nda 9 sivil yaşamını yitirdi. Olay dünyada büyük yankı uyandırdı. Türkiye ile İsrail arasında aylardır süren gerginliğe neden olan Mavi Marmara Feribotu, 6 Kasım tarihinde ise Çanakkale Kepez Limanı'na getirilerek bağlandı.

Son günlerde, tazminat konusu yüzünden Türkiye ve İsrail arasındaki gerginliği yeniden tırmandıran 99 metre boyunda, 41 bin 42 grostonluk Mavi Marmara Feribotu, 95 yıl önce deniz savaşları sırasında zaferin kazanıldığı Çanakkale Boğazı'nda sessiz sedasız bekleyişini sürdürüyor. Kepez Limanı'nda bir aydan daha uzun süredir bekleyen feribotun Yalova'da tersanede bakıma alınacağı, ancak şuan için tersanede yer bulunmadığından Çanakkale Kepez Limanı'nda bekletildiği öğrenildi.

Çanakkale Valisi Abdulkadir Atalık, Mavi Marmara'nın Ley Tap amaçlı olarak Kepez Limanı'nda bekletildiğini belirterek, ''Feribot Yalova Tersanesi'nde tamir edilecek. Ancak tersane müsait olmadığı için feribot 24 Aralık tarihine kadar Çanakkale'de kalmaya devam edecek' dedi. Mavi Marmara Feribotu, son olarak İsrail'in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine yaklaşık 100'er bin dolar tazminat ödemeyi teklif yönündeki haberlerle gündeme oturdu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim