• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı

Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı
İsrail askerlerinin kanlı saldırısının ardından ilk kez İstanbul'a gelen Mavi Marmara gemisi hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yolcuların ziyaretine açıldı.

Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı

İsrail askerlerinin kanlı saldırısının ardından ilk kez İstanbul'a gelen Mavi Marmara gemisi hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yolcuların ziyaretine açıldı. Saldırının izlerinin hala sıcaklığını taşıyan gemiyi gezen yolcular gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazze'ye insani yardım götürürken uluslararası sularda saldırıya uğrayan ve 9 kişinin şehit olduğu Mavi Marmara gemisi Sarayburnu iskelesinde coşku içinde karşılandı. Gemi iskeleye demir attıktan sonra sadece şehit yakınları ve yolcuların ziyaretine açıldı. Saldırının izlerinin hala durduğu gemide şehitlerin resimlerinin bulunduğu sergi dikkat çekti. Gemiyi gezen şehit yakınları ve yolcular duygu dolu anlar yaşadı. Geminin güvertesinde kurşun izleri, dehşet dakikalarını anlatırcasına yerinde duruyor. Kaptan köşkünde bulunan ekranların camlarının ise parçalanmış olduğu gözlendi.

Saldırı sırasında güvertenin alt kısmında olduğunu anlatan bir yolcu, "İsrail askerleri botlarla ve helikopterlerle gemiye yaklaşmıştı. Gemiye önce sis bombası attılar. Her taraf sis içindeydi. Daha sonra helikopterlerle gemiye indirme yaptılar. Sol taraftan gemiye girmişlerdi. İlk anda 3 şehit verdik. 20-30 civarında da yaralımız vardı. Bana da plastik mermi sıkarak etkisiz hale getirdiler. İşkence de yapmışlardı." şeklinde konuştu. Gemiye dün şehit yakınları ve yolcular dışında kimse alınmazken bugünden itibaren bir hafta boyunca gemi ziyarete açık olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim