• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mavi Marmara, Haziran'da Gazze yolunda!

Mavi Marmara, Haziran'da Gazze yolunda!
İHH, kanlı Mavi Marmara baskınından 1 sene sonra Gazze’ye 2. Özgürlük filosu için çalışmalara hız verdi.

Mavi Marmara, Haziran'da Gazze yolunda!

İsrail komandoları geçtiğimiz yıl Gazze’ye insani yardım götüren Türk bandıralı Mavi Marmara gemisine uluslarası sularda helikopter ve botlarla baskın yapmış, 9 Kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. Kanlı baskın tüm dünyanın tepkisini çekmişti. İHH, kanlı Mavi Marmara baskınından 1 sene sonra Gazze’ye 2. Özgürlük filosu için çalışmalara hız verdi.

Gemi yenilendi

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, “Mavi Marmara yine amiral gemimiz olacak, İsraillilerin tahrip ettiği gemi, tamamen yenilendi ve uluslararası sularda sefere hazır hale getirildi, Haziran’ın son haftası Gazze’ye yola çıkacağız” dedi. Mavi Marmara’ya 15 geminin eşlik edeceğini söyleyen Oruç, “Bir önceki filo 6 gemiden oluşuyordu. Filoya 40 ülkeden 22 insiyatif katılıyor. Hazırlıklar son aşamasına geldi. Filoda binden fazla yolcu olacak. Gemiler aynı anda Türkiye, Yunanistan, İspanya, İtalya, İrlanda ve Fransa’daki limanlardan yola çıkacak. Filo, yapı malzemeleri, demir, cimento vb., okul malzemeleri, tıbbi ilaç malzemeleri ve kuru bakliyat” diye konuştu.

AP garantör olacak

2. filo ile ilgili Türk Dışişleri ile bir görüşme yapmadıklarını söyleyen Oruç, Gazze’ye uluslararası yardım götürmek için çalışmalarını sürdüren koordinasyon heyetinin Strasburg’daki Avrupa Parlamentosu (AP) ile de görüştüğünü de belirterek, “Avrupa Parlamentosu 2. Gazze filosuna garantör olabilir, bunu Strasburg’ta görüştük ve bize, ‘2. filoya yüklenecek yardım malzemelerini biz denetler İsrail’e bunları bildirirsek onların önemli bir mazeretini ellerinden almış oluruz. Siz de yardımı Gazze’ye daha sorunsuz ulaştırırsınız’ dediler” dedi. Oruç, Sean Penn gibi aktivistlerin de 2. filoda olacaklarını belirtti. Öte yandan 36 ABD’li kongre üyesi Başbakan Erdoğan’a, “Filo’yu durdur” diye çağrıda bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim