• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mavi Marmara için tarihi karşılama töreni

Mavi Marmara için tarihi karşılama töreni
Mavi Marmara gemisi için 26 Aralık 2010 Pazar günü saat 13.00'de İstanbul Sarayburnu’nda karşılama töreni düzenlenecek.

Mavi Marmara gemisi için tarihi karşılama töreni

Mavi Marmara gemisi için 26 Aralık 2010 Pazar günü saat 13.00'de İstanbul Sarayburnu’nda karşılama töreni düzenlenecek.

İsrail'in düzenlediği baskının ardından el konulan ve bir süre sonra iade edilen Mavi Marmara gemisinin, tamir ve bakımı tamamlandı. Çanakkale Kepez Limanı’nda bekletilen ve 26 Aralık Pazar günü İstanbul'da olacak gemi, Sarayburnu Limanı'nda törenle karşılanacak. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamada, insani yardım götürmek üzere 22 Mayısta Sarayburnu'ndan Filistin'e uğurlanan Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye seyrederken Akdeniz'de uluslararası sularda 31 Mayıs gecesi İsrail askerlerinin baskınına uğradığı anımsatıldı.

Açıklamada, baskında 9 Türk'ün hayatını kaybettiği, 54 insani yardım gönüllüsünün yaralandığı hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Gazze’de bir Açıkhava hapishanesinde yaşayan Filistinli kardeşlerimiz için yola çıkmıştı Mavi Marmara. 22 Mayıs sabahı Sarayburnu’ndan dualarla yolcu edilmişti. İnsanlık adına Gazze’ye gidiyordu. 36 farklı ülkeden yüzlerce kişiyi taşıyordu. 31 Mayıs sabahı, Akdeniz’in mavi suları tarihin en büyük insanlık suçlarından birine tanık oldu. İsrail donanması, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ filosuna uluslar arası sularda saldırdı. İnsanlığı vurdu, insanları vurdu. 9 insani yardım gönüllüsü şehit edildi. 54 kişi yaralandı. Mavi Marmara İstanbul’a dönüyor. Onu 26 Aralık’ta Gazzeye uğurlandığı yerde, Sarayburnu’nda hak ettiği gibi karşılayalım”

Gili ''Gemi Nasıl Uğurlandıysa Öyle Karşılanacak''

İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni yapacaklarını ifade ederek, ''Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak'' dedi. Tüm Bingöllülerin davetli olduğunu belirten Gili; “Mavi Marmara’yı karşılamaya Anadolu’nun dört bir yanından katılım olacak. 50 ülkeden insani yardım gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları katılacak. 26 Aralık Pazar günü saat 13.00’de yapılacak karşılama törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir’ ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim