• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Mavi Marmara raporu yine ertelendi

Mavi Marmara raporu yine ertelendi
Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara baskınıyla ilgili raporunun yayınlanması bir kez daha ertelendi.

BM'nin Mavi Marmara raporunun açıklanması ertelendi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Mavi Marmara raporunun açıklanmasının ertelendiğini, erteleme talebinin İsrail tarafından yapıldığını söyledi.

Ünal, "Bu erteleme talebi de diğerleri gibi İsrail tarafından geldi" dedi. Öte yandan, İsrail'deki haber sitelerinden Ynet, "Türkiye'nin BM'den, Mavi Marmara gemisiyle ilgili Palmer raporunun yayımlanmasının 10 gün daha ertelenmesi talebinde bulunduğunu" öne sürmüştü. Ynet'in İsrailli siyasi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin talebinin kabul edileceğinin tahmin edildiği de belirtilmişti. Palmer raporunun, yapılan iki ertelemenin ardından, yarın yayımlanması bekleniyordu.

İSRAİL: TALEP TÜRKİYE'DEN GELDİ

İsrailli yetkililer, erteleme kararının Türkiye'nin isteği üzerine alındığını söyledi. Jerusalem Post gazetesi de, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun'un, İsrail hükümetine, raporun yayımlanmasının bir kez daha ertelendiğini ilettiğini yazdı.

UZLAŞMA İÇİN EK ZAMAN

Genel Sekreter, ertelemeye gerekçe olarak da iki ülkenin uzlaşmasına ek zaman vermeyi gösterdi. Raporda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı deniz ablukası ve bu ablukayı kırmak isteyen gemilere müdahale hakkına destek verildiği belirtiliyor.

Raporda, İsrail'in Mavi Marmara gemisini engellemek için aşırı güç kullandığına işaret ediliyor, ancak Netanyahu hükümetinden özür talebinde bulunulmuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim