• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Mazda, Türkiye pazarında yenilik peşinde

Mazda, Türkiye pazarında yenilik peşinde
Mazda, patentli SKYACTIV teknolojisiyle donatılan motorlara sahip otomobilleri Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor.

Mazda, Türkiye pazarında yenilik peşinde

Soruları yanıtlayan, Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, otomotiv sektörünün 2011 yılına çok iyi başladığını, ancak yılın ikinci yarısından itibaren pazar artış oranında gerileme olduğunu kaydetti.

Yurdakul, bu yılın sonunda toplam otomotiv pazarının geçen yıla göre yüzde 10 oranında yukarıda olacağını bildirerek, mevcut koşulların dikkate alınması durumunda bu toplam pazar rakamlarının olumlu olduğunu dile getirdi.

Mazda Türkiye olarak bir yenilenme içinde olduklarını ifade eden Yurdakul, 2012 yılının nisan ayında Crossover SUV segmentindeki CX-5'i modelini Türkiye'ye getireceklerini, 2,2 litrelik dizel motora sahip olan otomobilin, 14:1 sıkıştırma oranıyla otomobil tarihinde devrim yaptığını söyledi.

Yurdakul, motorun 100 kilometre karma parkurda sadece 4,5 litre yakıt tükettiğine dikkat çekerek, ''Formula araçları bile 12:1 sıkıştırma oranına sahip. Mazda kendine ait teknolojisiyle motorun verimlilik kaybını büyük ölçüde önledi. SKYACTIV teknolojisine sahip Mazda'lar, 2012'nin Nisan ayından itibaren Türkiye pazarına girmeye başlayacak'' diye konuştu.

Söz konusu motorların hem dizel hem benzinli seçeneği olacağını, zaman içerisinde de bütün Mazda'ların bu teknolojiye sahip motorlarla donatılacağını bildiren Yurdakul, ayrıca 1,3, 1,6 gibi hacimlere sahip motorların da yelpazeye ekleneceğini dile getirdi.

''Orta vadede yüzde 2 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz''

Yurdakul, orta vadede hedeflerinin yüzde 2 pazar payı olduğunu bildirerek, ''Bu hedefe 5 yıl içinde ulaşırız. Yeni yapılanma süreci bayilerle olacak. Türkiye genelinde 28 bayi var, bu sayı 5 yılda 38 e çıkacak. 2012 satış hedefi ise 3 bin 500 civarında olacak. Ayrıca 2012'de aile aracı segmentinde 1,6 dizel motorlu Mazda 5 gelecek. Sektörde daralma olmasına rağmen SKYACTIV motorlar sayesinde pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Mazda'nın motor konusunda yeniden yapılandığını, içten yanmalı motor konusunda yeni işler yapmaya başladığını anlatan Yurdakul, bu yeni motorlu otomobillerin aynı zamanda çevreye duyarlı da olacağını karbondioksit salınım oranının 119 gram olacağını belirtti.

Yurdakul, Mazda olarak hedeflerinin ulaşılabilir Premium araçlar yapmak olduğuna işaret ederek, Mazda'nın bu anlayış doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Şu anda sadece Japonya'da satılan 1,3 litrelik benzin motorlu otomobillerin olduğunu dile getiren Yurdakul, bu otomobillerin 100 kilometrede 3 litre yakıt tüketimi yaptığını, ancak Mazda'nın bu araçların Japonya dışında satılmasına izin vermediğini kaydetti.

Yurdakul, Mazda'nın diğer otomobil markalarından bir diğer farkının da, ticaret adamları tarafından değil de hala mühendisler tarafından yönetilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim