• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

MDTO, 25. kuruluş yıldönümünü kutladı

MDTO, 25. kuruluş yıldönümünü kutladı
Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) 25. kuruluş yıldönümünü üyeleri ve paydaşlarının katıldığı bir “değerlendirme toplantısıyla” kutladı.

13 Mart Perşembe günü Mersin Hilton Oteli’nde sabah saatlerinde başlayan toplantıya MDTO üyeleri, kamu idarelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda etkileşimli bir tartışma oturumu düzenlenerek MDTO’nun 25 yıllık faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantının açış konuşması MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M.Cihat Lokmanoğlu tarafından yapıldı. Türkiye’nin ithalat ve ihracatının yüzde 87’sinin denizyoluyla yapıldığını ve  deniz ticaretinin Türk ekonomisinde çok önemli bir yer tuttuğunu  belirten Lokmanoğlu “İstanbul her işin olduğu gibi bu işin de merkezi. Biz, 25 yıl önce İstanbul’a alternatif olarak bu Oda’yı kurmaya karar verdik. Bugün hala aynı şeyi söyleyebiliyoruz. Konumumuz açısından Türkiye’de İstanbul’un tek alternatifi Mersin’dir. Çok geniş bir alana hitap ediyoruz. Bizim hinterlandımız çok daha geniş. Bu yolda da çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1989 yılında kurulan MDTO’nun kuruluş öyküsünü anımsatan Lokmanoğlu, “O dönemde olmaz denilen şeyi yaptık” dedi. MDTO kurucu üyelerinin isimlerini tek tek anarak kendilerine teşekkür borçlu olduklarını dile getiren Lokmanoğlu, “Vefat eden kurucu üyelerimiz İrfan Solmazer, Abdulkadir Hadra, Hanri Atat, Albert Botros, İlyas Soysal ve Remon Kumdereli’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Jan Taşçı, Haldun Kancaal, Semir Tınaz ve Ali Ay’ın çok büyük destekleri olmuştu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Bütün Mersin halkı destek verdi"

Aralarında kendisinin de bulunduğu 12 kurucu üyenin aslında sembolik birer isim olduğunu dile getiren Başkan Lokmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Kuruluşumuzda bütün Mersin halkı Mersin’e yakışır şekilde destek verdi. Her kesimden ve her kuruluştan insanlarla beraber hareket ettik. Hatta Mersin tarihinde ender görülen bir biçimde, milletvekilleri, valiler ve komşu illerin milletvekilleri bize yardımcı oldu. Önemli bir hareketti.”

Toplantının amacının MDTO’nun  25 yıllık faaliyetlerinin Mersin kamuoyu tarafından nasıl değerlendirildiğini ve Oda’dan neler beklendiğini araştırmak olduğunu söyleyen Cihat Lokmanoğlu, iyi bir netice alınacağına inandığını söyledi.

Konuşmanın ardından başlayan ve TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) analisti Emre Koyuncu tarafından yönetilen tartışma oturumunda katılımcılar ağırlıklı olarak “Mersin, deniz, MDTO’nun Mersin’in kalkınmasındaki etkisi, ve MDTO’nun sektörel ve sosyal sorumluluk gereği yürüttüğü  faaliyetleri tartışıldı.

Tartışma oturumunun bitiminde tekrar söz alan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak, toplantının kendileri için çok faydalı olduğunu, gelecek dönem çalışmalarını toplantıda dile getirilen görüşler çerçevesinde revize edeceklerini belirtti.

Toplantının son bölümünde MDTO kurucu üyelerine 25 yıl anısına birer hediye takdim edildi. Sunulan hediyeler, vefat eden kurucu üyelerin yakınları Zehra Solmazer, Fadi Atat, Aksel Kumdereli, İskender Botros, Erol Soysal, Dilara Öz ve Merve Hadra tarafından kabul edildi.

mdto2.20140314145139.jpg   

mdto2.jpg

mdto3.jpg

mdto4.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim