• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Meclis tatile girdi, soluğu sualtında aldı

Meclis tatile girdi, soluğu sualtında aldı
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın ilginç bir hobisi ortaya çıktı. 5 yıldır profesyonel dalgıçlık yaptığını söyleyen Ünal, Meclis'in tatile girmesini fırsat bilerek her gün Ordu sahilinde dalış yapıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal’ın ilginç bir hobisi ortaya çıktı. 5 yıldır profesyonel dalgıçlık yaptığını söyleyen Ünal, Meclis'in tatile girmesini fırsat bilerek her gün Ordu sahilinde dalış yapıyor.

Deniz altının adeta ayrı bir dünya olduğunu belirten Ünal, “Denizin altı ayrı bir dünyadır; adeta keşfedilmeyi bekleyen Allah'ın yarattığı mahlukların yaşadığı bir cennettir” dedi. 5 yıldır profesyonel dalış yaptığını ve sağlıklı olduğu müddetçe devam edeceğini dile getiren milletvekili Ünal, dalış yapmanın en sağlıklı sporlardan biri olduğunu belirterek, “Serbest dalış, gözlük ve maske takarak yapılıyor. Deniz ile kıyının buluştuğu noktalarda ayrı bir zenginlik var. Balıkların yavruladığı yerler genellikle mağara kovukları ve mercan yapılarıdır. Şu anda bir sürü balık yavrusu gördüm. Orada farklı bir hayat var. Denizin altı görülmeye değer. Karadeniz’de birçoğumuz bilmiyor belki ama bundan birkaç yıl önce bir dalış sırasında deniz atına rastladım. O küçük canlıyı elimde biraz sevdim. Karadeniz’de o küçük canlıyı görmek bana ayrı bir zevk verdi. İnşallah şu anda yaşıyorlardır. Bunları gözümüz gibi sakınmalıyız” dedi.

Zıpkınla balık avlayanların hedefinde büyük balıklar olduğunu belirten Ünal, “Zıpkıncıların hedefinde büyük balıklar vardır. Balığın büyüyebileceği zaman ve mekanı onlara bırakmak lazım. Büyüme evresini tamamlamamış balıkları avlamamak lazım. Bu aslında balıkçılığın etik kurallarından biridir. Bunlar yasalar ile zaten koruma altına alınıyor ama az sayıda da olsa buna dikkat etmeyen balıkçılarımız da var” diye konuştu.

"DENİZİN ALTI BAŞKA BİR DÜNYA"

Denizin altında başka bir dünya olduğunu söyleyen Ünal, “Bir zıpkıncı, bir de tüple dalış yapanlar vardır. Her ikisi de suyun altındaki zenginliği görmek için güzel imkanlardır. Ama ben daha çok kıyıda serbest dalış yapıyorum. Gözlük ve maskeyle su altındaki zenginliği keşfedebiliyoruz. Bildiğimiz bu kara parçasının deniz içinde girdiği noktayı çok rahat keşfedebiliyoruz ve bu güzelliği arzu edersek resmediyoruz. Denizin altı görülmeye değer” şeklinde konuştu.

Su altı dalgıçlığını sevdirmek ve geliştirmek için bir kulüp kurduklarını, bu kulüpte yüzme ve dalış eğitimi verildiğini de belirten milletvekili Ünal, son dönemde Karadeniz’deki boğulmaları değerlendirerek, “Ben boğulmaları biraz bilgisizliğe, biraz da yüzme eğitimi alınmamış olmasına bağlıyorum. İnsanlarımız yüzme eğitimini muhakkak alsın. Arzu ederlerse dalıştan da büyük keyif alacaklarını bilsinler" ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim