• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Med Marine Safi Port römorkörünü İzmit Körfezi’nde hizmete aldı

Med Marine Safi Port römorkörünü İzmit Körfezi’nde hizmete aldı
Med Marine kendilerine ait Ereğli Tersanesi’nde inşa ettirdiği Safi Port adlı römorkörü İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor. Römorkör Med Marine tarafından İzmit ve İskenderun körfezlerinde kullanılmak üzere inşa edilecek 8 römorkörden ilki.


Med Marine'nin yeni römorkörü "SAFİ PORT" İzmit Körfezi’nde hizmete giriyor. Türkiye’nin önde gelen kılavuzluk ve römorkör şirketi Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında gruba ait Ereğli Gemi Tersanesinde inşa ettiği sekiz adet römorkörden ilki İzmit Körfezi’nde hizmete giriyor.  

İnşa edilen römorkörlerden iki adedi 24 metre boyunda Robert Allen dizaynı olup 45tbp gücünde Azimut tahrik sistemine sahip. Diğer altı adet römorkör ise yine Robert Allen dizaynı olup 25 metre  boyunda ve 60 tbp gücünde Azimut pervane sistemi ile donatıldı. Halen tersanede inşa halinde olan 25 metre  ve 60tbp serisi altı römorkörün de Nisan 2016’ya kadar teslimatlarının tamamlanması planlanıyor.

45tbp serinin ilki olan SAFİ PORT isimli römorkör bugün (10 Ağustos) İstanbul Boğazı’ndan geçerek İzmit  Körfezi’ne sevk edildi. Serinin ikincisi römorkörünün  ise Ağustos ayının sonunda yine İzmit Körfezi’nde hizmete girmesi bekleniyor.

İnşa edilen tüm römorkörler fifi yangın donanımlı olup baş ve kıç ırgatları ve çeki kancası ve  güncel teknolojiler ile donatıldı. 

Yine 25 metrelik RAL dizayn römorkörün 70tbp versiyonu üzerinde çalışılırken,   altı adetlik serinin devamı olarak iki adet yapılması planlanıyor.

Med Marine, kapasite artışı ile birlikte büyüyen gemi tonajlarının ihtiyaç duyduğu liman römorkör ve kılavuzluk servis hizmetinin en üst seviyede sunmakla birlikte kaliteli hizmet anlayışının devamlılığını amaçlıyor.

foto-galeri.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim