• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

MEDCRUISE Genel Kurul Toplantısı yapıldı

MEDCRUISE Genel Kurul Toplantısı yapıldı
MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı 13 - 16 Kasım 2013 tarihleri arasında ALİDAŞ Alanya Limanının ev sahipliğinde yapıldı.

 

MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı 13 - 16 Kasım 2013 tarihleri arasında ALİDAŞ Alanya Limanının ev sahipliğinde yapıldı.
 
Akdeniz limanlarını temsil eden MedCruise'nin genel kurul toplantısı 22 ülkeden 70 delegenin katılımıyla Türkiye'de ilk kez Alanya'da yapıldı.  Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) bu sabah başlayan genel kurulun açılışına MedCruise Başkanı Stavros Hatzakos, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Azman, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu, MedCruise Genel Sekreteri Thanos Pallis, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç, Alanya Marina Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu, ALTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Paşaoğlu ile ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay da katıldı.
 
Genel kurulun açılışında konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Azman Türkiye’deki kruvaziyer sektörünün büyüme hazının, dünyadaki son 10 yıl ortalamasının yaklaşık 3 katı ve dünyada kruvaziyer sektöründe son 10 yılın büyüme oranının yüzde 7 olduğunu söyledi. Türkiye'ye son 10 yılda gelen yolcu rakamlarına bakıldığında dünya ortalamasının 3 katına yakın olduğuna işaret eden Dr. Mustafa Azman şöyle dedi: "Kaptanlıktan buraya geldim ve dolayısıyla dünyanın değişik yerlerini görme fırsatım oldu. Ancak kendi memleketimde Alanya gibi bir yeri bu vesileyle gördüm ve itiraf etmeliyim ki çok etkilendim. Kruvaziyer turizmi açısından çok önemli bir destinasyon olmaya namzet bir limanmış. Bunu daha iyi fark ettiğimi paylaşmak istiyorum."
 
Konuşmasında devamla; “Dünyada son yıllarda farklı tatil arayanların dikkatini çekmeye başlayan kruvaziyer turizmi, özellikle 80’li yıllardan sonra Amerika’lı ve Kuzey Avrupa’lı turistlerin çok rağbet ettiği bir tatil türü olmuştur. Kısa zamanda pek çok farklı ülkeyi ve şehri görebilmenin yanı sıra 5 yıldızlı otelde tatil geçirebilme imkânını da sunması itibariyle kruvaziyer turizmi, son yıllarda büyük bir talep artışına neden olmuş ve 1980’den beri yıllık ortalama %7,6’lik büyüme gerçekleştirmiştir (CLIA, 2011). Dünya turizminin sadece %2’sinin kruvaziyer turizmden pay aldığı düşünüldüğünde bu pazarın çok daha fazla büyüyebileceği öngörülmektedir.” diyen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa AZMAN, TBMM Dışilişkiler komisyonu tarafından onaylanan PAL sözleşmesinden de bahsederek yolcu ve bagajlarını teminat altına alan 1972 Atina Sözleşmesinin 2002 yılında onaylanan protokolünün ülkemiz dış ilişkiler komisyonu tarafından da geçilerek meclise sunulduğunun ve bu onay sürecinin bitmesi ile beraber kruvaziyer yolcularının ülkemizde de uluslararası güvenceye dahil olacağının önemini belirtmiştir.
 
KRUVAZİYER TURİZMİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI
 
MedCruise Başkanı Stavros Hatzakos, Alanya'nın sadece denizi ve tarihi kalıntılarıyla değil, kruvaziyer turizminde de Akdeniz'in önemli bir merkezi haline geldiğini söyledi. Yeni ve büyük pazarlara yönelmek için mesleki kurslar açtıklarını ve bütün kruvaziyer şirketleriyle bağlantılar kurduklarını belirten Hatzakos, "Bu genel kurulda ise Akdeniz'deki kruvaziyer turizminin geleceğine odaklanmaya çalışacağız. Genel kurulu, bu bölgedeki kruvaziyer turizmi için yapılan en önemli etkinlik olarak görüyorum" dedi.
 
14 YIL ÖNCE TOPLANTI YAPTIK
 
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, "Şu anda toplandığımız salon Alanya için çok önemli. Yaklaşık 14 yıl önce burada Alanya'nın vizyonuyla ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılardan biri de şuandaki limanımızın hayata geçirilmesiyle ilgiliydi. Dönemin ALTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç ve ekibinin bir araya gelmesiyle limanın özelleştirilmesi ve tamamlanması sağlandı. Daha sonra gemi turizmi yapma şansına sahip olduk. Gelmiş olduğunuz kent binlerce yıl farklı medeniyetleri barındıran, birbirini yok etmemiş ve bugün de 50'den fazla ülkeden yaklaşık 30 bin mülk sahibi kişiye ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.
 
EN HIZLI ANTALYA BÜYÜYOR
 
TOBB Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da konuşmasında Antalya'nın dünyanın 4'üncü büyük turizm destinasyonu olduğuna dikkati çekti. Akdeniz çanağında bu hızla büyüyen başka bir turizm bölgesi olmadığını ön süren Budak, Alanya'nın kruvaziyer turizminden, havayoluyla olduğu kadar turist almasını temenni etti. Konuşmaların ardından MedCruise Başkanı Stavros Hatzakos tarafından TOBB Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile Deniz Ticareti Genel Müdür Mardımcısı Dr. Mustafa Azman'a üzerinde kuş figürü yer alan birer hatıra verildi.
 
medcruise.20131122120121.jpg
 
medcruise1.20131122120135.20131122134616.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim