• BIST 9576.62
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Medine Havalimanı'na Routes'tan ödül

Medine Havalimanı'na Routes'tan ödül
TAV Havalimanları'nın işlettiği Medine Havalimanı, Routes Pazarlama Ödülleri'nde kendi kategorisinde en iyi havalimanı seçildi.


TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, 1,2 milyar dolar yatırımla inşa edilen yeni terminaliyle öne çıkan Medine Havalimanı, dünya havacılık endüstrisinin prestijli etkinliklerinden sayılan Routes Pazarlama Ödülleri'nde "Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi" havalimanları 4-20 milyon yolcu kategorisinde en iyi havalimanı seçildi. 20 milyondan fazla yolcu kategorisinde Dubai Havalimanı, 4 milyondan az yolcu kategorisinde de Kilimanjaro Havalimanı ödül aldı. 

Routes Dünya Güzergah Geliştirme Fuarı'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi konferansı sırasında açıklanan ödüller, hava yolu planlama uzmanlarından oluşan jürinin oylarıyla belirlendi. Bahreyn'de düzenlenen ödül törenine bölge ülkeleri ve dünyadan 350'den fazla havacılık uzmanı katıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Pazarlama Direktörü Aslıhan Çörtük, "Havayolu ve havalimanı işletmecilerinin en önemli etkinliklerinden Routes'ta 1,2 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiğimiz Suudi Arabistan'ın Medine Havalimanı'ndaki faaliyetlerimizle alanımızda ödül kazanmaktan gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı. 

Medine Havalimanı'nın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Çörtük, şunları kaydetti: 

"Suudi Arabistan'ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı, Körfez Bölgesinin de ilk kamu özel sektör iş birliği projesi olma özelliğine sahip. Umre'ye ve Hacca giden yolcularımızı Medine Havalimanı'nda TAV Havalimanları olarak karşılıyoruz. Operasyonel başarımızı pazarlama alanında da bu ödülle tescillemiş olduk. Yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz." 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim