• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Medvedev'in Türk malı süper yatı "Sirius"

Medvedev'in Türk malı süper yatı "Sirius"
"Medvedev, 2014 yılında Soçi’de düzenlenecek Kış olimpiyatlarına gelecek dünya liderlerini ağırlamak için süper yat aldı.

Medvedev'in Türk malı süper yatı "Sirius"

"Medvedev, 2014 yılında Soçi’de düzenlenecek Kış
olimpiyatlarına gelecek dünya liderlerini ağırlamak için süper yat aldı.

Leo Fun (Sirius) adı verilen ve 30 milyon Euro’ya satılan olan 53 metre uzunluğundaki süpet yat, Pendik
Tersanesi’ndeki Proteksan-Turquoise tarafından imal edildi.” Geçen hafta yayınlanan bu haber Kremlin tarafından da doğrulandı ancak fiyat konusunda bilgi verilmedi.
Gazeteler muhteşem yatın fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflara yer veren Moskovski Komsomolets gazetesi, yat alma planının uzun süredir gündemde olduğunu ve sonunda gerçekleştiğini yazdı.

Geçen hafta yayınlanan haber şöyleydi:

“Leo Fun” adıyla suya indirilen ve İtalya bayrağı çekilen yat yaklaşık 1.5 yıl sonra el değiştirdi. 15 Aralık 2010 tarihi itibarıyla da geminin sahibi Rusya Federasyonu Başkanlık makamı oldu. Satış ise 30 milyon Euro’ya gerçekleşti ve adı da Sirius olarak değiştirildi. Böylece Rusya Devlet başkanı Medvedev’in kullanımına süper bir yat sunulmuş oldu. Aynı anda 6 VİP misafiri ağıryalacak kapasitesi olan süper özellikle 2014 yılında Soçi’de yapılacak Kış Olimpiyatları’nda aktif olarak kullanılacak. Olimpiyatlara izleyici olarak gelecek devlet adamları bu yattata ağırlanacak. Sirius adı verilen 53.70 metre uzunluğundaki yatta 6 adet süper lüks VIP kabin bulunuyor. 18 deniz milihız yapan yatta 1 ana, 1 VIP, 3 dubleks ve 1 ikiz kamara bulunuyor. Yatın iç dizaynı müşterinin arzusuyla Jean Guy Verges tarafından çizildi.

SAATTE 33.3 KM HIZ YAPIYOR

* 53.70 metrelik yatta 6 adet süper lüks VIP kabin bulunuyor. 18 deniz mili (33.3 km) hız yapan yatta 1 ana, 1 VIP, 3 dubleks ve 1 ikiz kamara var.

* Yatın iç dizaynını yapan Jean Guy VergËs “yata gelen misafirler kendilerini lüks bir İtalyan kulübünde gibi hissedecek” diyor.

* Explorer tarzı motor yatta, özellikle misafir ağırlamak için ideal olan geniş güverte alanları var. Tik ağacı kullanılan güneşlenme alanları, uzun bir yüzme platformu yatın en dikkat çeken ortak alanlarından biri. Salonlar hacimli, güverte üzerindeki yan yürüyüş yolları da akıllıca tasarlanmış ve çok amaçlı kullanıma açık. Ana kamarada büyükçe bir çalışma bölümü ve yatak bulunuyor.

* Yatta, çamaşırhane, şarap kavı, 12 kişilik mürettebatın kalacağı odalar, soğuk oda, kiler ve son teknoloji ile donatılmış makine dairesi var.

* Üst güvertede kaptan köşkü ve panoromik yemek odası var. Panaromik yemek odası özellikle yüzen sarayın özel bölümlerinden biri.

* ABS sınıfında inşa edilmiş olan süper yat MCA uyumlu. Böylelikle konuklar tam bir güvenlik ve konfor içinde uluslararası sularda güvenle seyahat edebiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim