• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Mega yatlar Bodrum'u mesken tuttu

Mega yatlar Bodrum'u mesken tuttu
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne son iki hafta içerisinde gelen 20 mega yat ve dolar milyarderleri, turizmcinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Mega yatlar Bodrum'u mesken tuttu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne son iki hafta içerisinde gelen 20 mega yat ve dolar milyarderleri, turizmcinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Bodrum Kalesi açıklarına demirleyen 60-95 metre uzunluğunda üzerinde helikopterleri bulunan megayatlar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olurken yatlardan inen zengin turistler tarihi Bodrum çarşısında bol bol alışveriş yaptı. Ünlü Rus milyarder Süleyman Kerimov'un lüks yatında geçirdiği tatilin ardından, bu kez de Kuveyt Prensi'nin 77 metrelik, 160 milyon dolar değerindeki 'Samar' adlı yatı Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan Bodrum'a geldi. Son iki hafta içerisinde Bodrum'a gelen ve değerleri onlarca milyon dolar olan 20 megayat, Kale ile Karaada açıklarına demirledi. Yunanistan'ın İstanköy (Kos), Rodos, Kilimli (Kalimnos) ve Girit adasından gelen, üzerinde helikopterleri bulunan megayatlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Günübirlik tur tekneleri ile mavi yolculuğa çıkan yatlardaki turistler, milyon dolarlık yatların önünden geçerken hatıra fotoğrafı çektirdi. Bodrum'a gelen ünlü yatlar, dünya klasmanınında ilk 50 arasında yer alan ''İndian Empress, Omega, Asean Lady, Sea Star, Nahlin, Amevi, Carinthia, Turama, Al Mirgab ve Atlantis' oldu.

KUVEYTLİ PRENSİN YATI BÜYÜLEDİ

Son olarak Salı günü Bodrum'a gelen ve 40 ülkede milyarlarca dolarlık yatırımı bulunan Kuveytli Şeyh Kutayba Youssef Ahmad Alghaim'in oğlu Prens Mohamed Nasser Alghaim'in kullandığı ve Alghaim Endüstri Şirketi'ne ait ''Samar' isimli lüks yat görenleri hayran bıraktı. Bir hafta önce Bodrum'a gelen Rus milyarder Süleyman Kerimov'un 90 metrelik ''Ice' isimli yatının yanına demirleyen 'Samar' yatında bulunan güvenlik görevlilerinin dürbünlerle çevreyi gözetledikleri, prensin Amerikalı konuklarının bir bölümünün jet ski ile dolaştığı, bir bölümünün de botlarla karaya çıkıp alışveriş yaptığı görüldü. Prens Alghaim'in ise iki gün sonra Bodrum'a geleceği ve Amerikalı konuklara katılacağı öğrenildi.

AKDENİZ'DEKİ ZENGİNLER BODRUM'A YAĞIYOR

Bodrum Deniz Ticaret Odası üyesi Arif Yılmaz son yıllarda dünyaca ünlü devlet adamları, prensler, iş adamları ve sanatçıların yatları ile Bodrum'a gelmelerinin bir tesadüf olmadığını belirtti. Akdeniz'de her yıl yaklaşık 300 bin yatın mavi yolculuğa çıktığını kaydeden Yılmaz, ''Biz bunlardan sadece yüzde 15'ini ağırlayabiliyoruz. Son on yıl içerisinde sahillerimizde yapılan marinaların hemen hemen tamamı kapasitelerinin üzerinde çalışıyor. Yatlarla gelen zengin turistlerden Türkiye para basıyor. Cennet koylarımızı betona karşı daha iyi koruyup, Ege ve Akdeniz kıyılarının bir an önce master planını yapıp koyları koruma altına almayı başarabilirsek, lüks yatlarla Bodrum'a gelen zengin turistin sayısını bu yıl olduğu gibi daha da arttırabiliriz' dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim