• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mengi: Yatlar rotasını Türkiye'ye çeviriyor

Mengi: Yatlar rotasını Türkiye'ye çeviriyor
Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle yatların rotasını Türkiye'ye çevirmeye başladığını açıkladı.

Yatlar rotasını Türkiye'ye çeviriyor

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Avrupa'daki ekonomik kriz nedeniyle yatların rotasını Türkiye'ye çevirmeye başladığını açıkladı.

Hasan Mengi ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ercan Güneştutar, katıldıkları ''Londra Boat Show'' hakkındaki izlenimlerini düzenledikleri basın toplantısıyla anlattı.

Mengi, fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle oda olarak Türkiye'yi temsil ettiklerini, Türkiye'ye büyük ilgi olduğunu söyledi. Fuarın çok başarılı geçtiğini belirten Mengi, ''110 metrekarelik alanda tanıtım çalışmalarımızı yaptık. Özellikle marina, gulet ve tekne bakım onarım firmaları tanıtımda bulundular. Fuarda ziyaretçileri ağırladık, basın mensupları ve sektör profesyonellerinin katıldığı bir kokteyl düzenledik. Düzenlediğimiz gecede ise Türk yemeklerini konuklarımıza sunarak kültürümüzü tanıtmaya çalıştık'' diye konuştu.

Londra Boat Show'da Marmaris'e ilginin fazla olduğuna işaret eden Mengi, ancak bölgedeki marinaların kapasite olarak bu talebe karşılık verebilecek durumda bulunmadığını vurguladı. Doğayı tahrip etmeden, koruma kullanma dengesi içinde küçük cep marinalar yapılması gerektiğini anlatan Mengi, ''Türkiye ve bölge olarak deniz turizmi açısından çok şanslıyız. Şu anda denizciliğin daha d'sindeyiz. Çevreye zarar vermeden, konuşarak, planlar yaparak, marinaların kapasitelerini artırıp, yeni marinalar yapmalıyız'' dedi.

Avrupa'da yaşanan ekonomik krizin bölgelerine etkilerine değinen Mengi, şunları kaydetti: ''Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz bizim bölgemizi etkilemez. Çünkü Güney Ege'deki marinalar tam kapasite çalışıyor. Krizdeki ülkelerden Yunanistan zor günler geçiriyor. Bundan dolayı yat bağlama ücretlerinde indirim yaptı, ancak vergi uygulamasına başladı. Yüksek vergiler nedeniyle Yunan bayraklı yatlar bu sezondan itibaren rotasını Türkiye'ye çevirecekler. Avrupa'daki diğer rakip ülkelerimiz ise ücretlerine zam yaptı. Buralardan da çok sayıda yatın bölgemize yönelmesini bekliyoruz.''

Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ercan Güneştutar da Marmaris'teki marinaların kış dönemi olmasına rağmen yüzde 90 dolulukla çalıştığını kaydetti. Dalaman'a yapılacak marinaların sektörü az da olsa rahatlatacağını dile getiren Güneştutar, Avrupa'daki kriz dolayısıyla 2012 sezonunda yat turizminde yoğunluk beklediklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim