• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Mercedes "4x4"ün 30'uncu Yılını Kutluyor

Mercedes "4x4"ün 30'uncu Yılını Kutluyor
Mercedes-Benz ilk 4MATIC modelini 30 yıl önce, 1985 yılında tanıttı. Bugün ise 75 Mercedes modelinde bu sistem kullanılıyor

Lüks Alman markası Mercedes-Benz bu yıl 4x4 çekiş sistemli araçlarının 30’uncu yılını kutladı. Avusturya Innsbruck’ta yapılan test sürüşlerinde buzlu , karlı ve çamurlu koşullarda 4 çeker modeller yüksek performans gösterdi. 

30 yıl önce Tüm tekerleklerden tahrikli , günümüzün E-Serisinin halefi olan W124 kasa Mercedes, premium sınıftaki ilk otomatik kontrollü dört tekerlekten çekişli araç olarak teknolojik bir dönüm noktası oluşturdu. Bugün Mercedes-Benz’in 4MATIC ürün gamı 75 modelden oluşuyor. Y

üksek çekiş kabiliyetine sahip, yakıt verimliliği yüksek, atak ve güvenli olan güncel 4MATIC sistemi, artık kompakt modellerden C-, E-, S- ve CLS Serisi araçlara, SUV ile arazi binek otomobillerine uzanan geniş bir ürün grubunda uygulanıyor. B ve GLA’da 4 çekecek4MATIC grubunun en yeni üyeleri ise, yeni B-Serisi ve GLA ile 2015 başında satışa sunulacak olan CLA Shooting Brake. Mercedes-Benz’in önden çekişli bu kompakt modellerinde 4MATIC sistemi, “her gerektiğinde, ancak mümkün olduğunca seyrek” devreye girecek şekilde tasarlandı. Çevre şartları elverişli olduğu sürece yüksek yakıt verimliliğine sahip önden çekiş modunda olan bu araçlarda, kaygan zeminde 4MATIC sistemi, gerektiği sürece kullanmak üzere arka aksı da devreye alıyor.

Yüksek performanslı kompakt Mercedes-AMG modellerinde ise “AMG Performance 4MATIC” sistemi uygulanıyor. Yenilikçi bir 4x4 sistemi olan AMG Performance 4MATIC, sportif kullanımda dinamizm, yol tutuşu, çekiş kabiliyeti ve verimliliğin en uygun kombinasyonunu sunuyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim