• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mercedes-AMG GT piyasada

Mercedes-AMG GT piyasada
Mercedes-Benz çatısı altındaki performans markası AMG’nin, tamamını kendi bünyesinde geliştirerek ürettiği ikinci spor otomobil modeli Mercedes-AMG GT dünyaya tanıtıldı.

1950’li yılların efsanevi "martı kanat" Mercedes-Benz 300 SL modelinin yeniden yorumlanması ile ortaya çıkan Mercedes-Benz SLS AMG’den sonra AMG tarafından geliştirilen ikinci spor otomobil Mercedes-AMG GT, hem tasarımı hem de iki ayrı motor seçeneği ile spor otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

TANITIMA İKİ ÜNLÜ YARIŞ PİLOTU KATILDI

Mercedes AMG GP pilotu Nico Rosberg ve 5 şampiyonluk ile Deutsche Tourenwagen Masters'ın (DTM) en çok kazanan pilotu Bernd Schneider’in de katıldığı etkinlik, AMG’nin merkezi Affalterbach tesislerinde düzenlendi.

Mercedes'ten yapılan açıklamada, motoru ön kaputa yerleştirilen Mercedes-AMG GT'nin alüminyüm gövdeye sahip olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"GÜNLÜK KULLANIMA UYGUN"

"Yeni Mercedes-AMG GT, sürüş dinamikliği, yarış otomobili performansı, segmentine yepyeni standartlar getiren yakıt tüketimi ve verimliliği ile günlük kullanıma uygun fonksiyonelliği bir arada sunuyor ve bu segmentte tüm bunları yapabilen tek otomobil olma iddiasini taşıyor."

İKİ FARKLI MODELE SAHİP

İki farklı motora sahip olacak aracın Mercedes-AMG GT versiyonu 462, Mercedes-AMG GT S versiyonu ise 510 beygir gücüne sahip olacak. Affalterbach tesislerinde titiz çalışmalar sonucu geliştirilen Mercedes-AMG GT, 4.0 litre-V8-biturbo motoruna ve Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisine sahip.

Açıklamada, "Sürücü kabininde kullanılan çizgiler ve seçilen tasarım elemanları ile gerçek bir kokpit duygusu yaşatan araç, efsanevi tarihçesini koruyor" diye eklendi.

http://www.ulastirma.com.tr/

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim