• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Mercedes-Benz Türk 2014’ün ilk yarısında birinci

Mercedes-Benz Türk 2014’ün ilk yarısında birinci
Mercedes-Benz, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği otomobil, kamyon, otobüs ve hafif ticari araç satışı rakamlarıyla pazar liderliğini sürdürdü.

Mercedes-Benz, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği otomotbil, kamyon ve otobüs satışı rakamlarıyla pazar liderliğini sürdürdü.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes 2014’ün ilk yarısı için Türkiye otomotiv sektörünü ve Mercedes-Benz Türk’ün satışlarını değerlendirdi; “Mercedes-Benz Türk ola-rak her ürün grubumuzda müşteri odaklı yaklaşımımız ile ilklere imza atmaya ve trend yaratmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tek elden verdiğimiz birinci el satış, finansman, sigorta, ikinci el, takas, servis anlaşmaları ve satış sonrası hizmetlerimizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve başarı çıtamızı her geçen gün daha da yükseltiyoruz” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Otomotiv Grubu

Daralan pazara rağmen satışlar yüzde 15 arttı

2014 yılının ilk 6 ayına bakıldığında otomobil pazarının yüzde 23 gerilediğini söyleyen Genes; “Kur ve faiz oranlarının artmasının araç fiyatlarına yansımasını takiben Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun uygulamaya aldığı kredi işlemlerine yönelik sınırlamalarının ve ÖTV artışının bu gelişmede önemli rol oynadığını düşünüyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk olarak yılın ilk altı ayında 9 bin 479 adetlik satış gerçekleştirerek geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 15 arttırdıklarını belirten Genes; “Bu gelişmede bizi des-tekleyen en önemli etken kuşkusuz ürün portföyümüz oldu. Geçtiğimiz yıl satışa sunduğumuz A-Serisi ve CLA 1,6lt dizel modellerimiz yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Toplam      satışlarımızın içerisinde yeni nesil ürünlerimiz olan A, CLA, GLA ve B-Serisi satışları 4 bin 554 adede ulaşarak bu dönemki satışlarımızın yüzde 48’ini oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Yenilenen E-Serisinin 1,6 motoru ile üst segmentte en çok talep gören ürünlerden biri olduğunu kaydeden Genes; “Markamızın teknolojik ve yenilikçi yüzünü simgeleyen S-Serisi de, aynı seg-mentteki rakiplerinin satışlarını ikiye katlamayı başardı. Yeni C-Serisi‘ni ise Mayıs ayından itibaren satışa sunduk ve şimdiden bu segmentin en iddialı ürünü olacağını müşteri geri bildirimlerinden görüyoruz. Bu başarılı sonuçta bir diğer önemli etken ise kuşkusuz sahada müşterilerimize mü-kemmel bir satış ve satış sonrası deneyimi yaşatmaya odaklanmış profesyonel bayi organizasyonu-muzun gayretleridir. Yılın ikinci yarısında benzer bir momentumla “en mükemmel müşteri deneyi-mine” odaklanarak asatışlarımızı arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç Grubu

Sprinter ile rekor 

Hafif Ticari Araçlar pazarının 2014 yılının ilk yarısında, geçen senenin ilk yarısına göre yüzde 31,8 oranında düştüğünü anımsatan Genes; “2013 yılı ilk 6 ayına göre yüksek seyreden kur seviyesi ve faizler; 2014 hafif ticari araç pazarı üzerinde negatif bir etki oluşturmuş ve pazarın daralmasına neden olmuştur. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar’ın pazar performansına baktığımızda; 2014 ilk yarısının pazar gelişimi ile paralellik gösterdiğini görüyoruz. Sprinter aracımız ise, rekabet ettiği segmentte yüzde 4,8’lik pazar payı elde ederek, tarihinin ilk yarıyıl sonu için en yüksek pa-zar payına ulaşmıştır. Bu başarının anahtarı ise hem ürünlerimizin müşteri ihtiyaçlarına en iyi cevap veren ürünler olması hem de bizim bayilerimiz ile birlikte Mercedes-Benz olarak müşteri odaklı hizmetlerimizdir.  Sprinter minibüs, 10+1’den 22+1’e kadar olan koltuk kapasitesiyle, artık Türki-ye’de gerek okul, gerek personel, gerekse de turizm taşımacılığında tartışmasız en çok tercih edilen araç haline gelmiştir” şeklinde konuştu. 

Vito 8+1 aracının değişen yönetmeliklerle artık otomobil olarak kalabalık ailelerin ve kiralık araç firmalarının hizmetinde olmaya devam ettiklerini ifade eden Genes; “Tüm ürünlerimizde sahip ol-duğumuz  Mercedes-Benz kalitesini, tüm müşterilerimize göstermek ve anlatmak için bayi ağımızla birlikte  saha aksiyonlarımıza devam ederek, müşterilerimiz ile sürekli iletişimde olmaya devam ediyoruz” dedi. 

Genes, turizm müşterileri için özel 10+1 koltuk konfigürasyonlu Sprinter, yenilenen 16+1 koltuklu servis ve 19+1 koltuklu okul taşıtı Sprinter, yüksek donanım seviyesine sahip Vito Select ürünler ve bu ürünleri destekleyen finans, 2.El ve satış sonrası hizmetleri ile Mercedes-Benz hafif ticari araçlar ürün grubunun, yılın geri kalanında pazar payını daha da arttırmayı hedeflediğini belirtti.

Mercedes-Benz Kamyon Grubu

12 yıldır aralıksız pazar lideri

Genes; 2014 yılının Haziran ayı sonu itibariyle 6 ton üzeri kamyon pazarındaki paylarını geçen yılın aynıdönemine göre  önemli ölçüde arttırdıklarını söyleyerek, kamyon pazarında 12 yıldır üst üste elde ettikleri pazar liderliğini devam ettirdiklerini kaydetti.

İlk altı ayda pazarın geçen yılla aynı seviyelerde gerçekleşmesine rağmen şirketlerinin kamyon       satışlarında yüzde 6.7 oranında artış gösterdiğini ifade eden Genes; “8 bin 441 adetlik satış gerçekleştirerek faaliyet gösterdiğimiz tüm segmentlerde  performansımızı arttırdık ve kendi rekorumuzu kırmaya devam ettik. Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda ürettiğimiz geniş Actros, Axor ve Atego serisi ürün gamımızla, 12 tondan 21 tona kadar 4x2 / 6x2  hafif kamyon, 15 tondan 32 tona kadar 6x2 / 8x2 uzun yol nakliye kamyonu, 25 tondan 32 tona kadar 6x2 / 6x4 / 8x4  inşaat kam-yonları ve her kullanım alanındaki çekici müşterilerine en üst düzeyde hizmet veriyoruz. Özellikle çekici ve inşaat kamyonlarında Mercedes-Benz kamyonlar filoların birinci tercihi olmaya devam ediyor. Yaygın ve etkin bayi ağı, servis teşkilatı, kuvvetli ikinci el operasyonu ve Mercedes-Benz Finansal Hizmetler aracılığı ile sunduğumuz finansman desteği kullanıcıların markamızı tercihinde önemli rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Bunların yanı sıra, üretim merkezlerine yaptıkları yatırımların dışında müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda, ürünlerini geliştirmeye yönelik de yatırımlarını sürdürdüklerini kaydeden Genes; “Bu kapsamda geçtiğimiz yılın sonunda Aksaray Kamyon Fabrikası’nda faaliyete geçirdiğimiz yeni üretim holü ile toplam araç montaj alanımızı arttırdık. Yeni yatırımlarımız ile birlikte, ihracat pazarlarındaki konumumuzu güçlendirmenin yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşterilerimizin beklentilerine ve özel isteklerine de daha hızlı yanıt verebilecek konuma geldik” dedi.

Mercedes-Benz Otobüs Grubu 

Mercedes-Benz otobüsler 47 yıldır lider 

Genes; 2013 yılında geçmiş 5 yıl pazar ortalamasına kıyasla yüzde 22 artışla kapanan şehirler arası ve turizm otobüs pazarınun 2014 yılı ilk yarısında geçmiş 5 yıl pazar ortalamasına gerilediği bilgisini paylaşarak, ilk altı ay toplamında 679 adede ulaşan otobüs pazarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 seviyesinde azaldığını söyledi.

Mercedes-Benz Türk olarak, 2014 yılının ilk yarısında 144 adet Travego 15, 6 adet Travego 17, 187 adet Tourismo 15, 28 adet Tourismo 16 ve 32 adet Setra olmak üzere toplam 397 adetlik şehirler arası otobüs satışı gerçekleştirdiklerini, sektörde 47 yıldır süregelen lider konumunu sürdürdüklerini ifade eden Genes şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye şehir içi otobüs pazarında ise 2013 yılı, 2014 yılındaki yerel seçimlerin etkisi ve kamu        yatırımlarının artması sonucunda rekor sayıda satış adedine ulaşarak kapanmıştı. 2014 yılında ise toplam şehir içi otobüs pazarı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 68 geriledi. 

Özellikle 3 Büyükşehir Belediyesi’nin seçimlerden önce alımlarını tamamlamış olmaları, 2014 yılının ilk 6 ayında yeni bir kamu ihalesinin açılmamış olması ve Otobüs AŞ’nin 5. faz ihalesinin henüz gerçekleşmemesi, pazar adedinin sınırlı kalmasına sebep oldu. Haziran ayı sonu itibariyle özel halk otobüsçülerine olan konsantrasyonumuzu arttırarak, bu alandaki faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Ek olarak, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda da yatırımlarımız sürüyor. Burada da üretim kapasitemizi arttırma, yurt içi pazardaki güçlü konumumuzu koruyarak ihracat pazarlarına yaptığımız satışları daha da yukarıya taşımaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz, üstün teknoloji, güvenlik, sağlamlık ve dayanıklılığı uzun yıllar boyunca koruyan Mercedes-Benz marka şehir içi ve şehirler arası otobüsler Hoşdere’de üretiliyor."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim