• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Mercedes-Benz ve İETT ile Engeller kalkıyor

Mercedes-Benz ve İETT ile Engeller kalkıyor
Mercedes-Benz ve İETT’nin ortaklaşa düzenlediği “Engelsiz İstanbul Gezileri 2010” etkinliği start aldı. Engelli vatandaşlarımıza yönelik oluşturulan etkinlik kapsamında 4 adet gezi düzenlenecek.

Mercedes-Benz ve İETT ile Engeller kalkıyor

Mercedes-Benz ve İETT’nin ortaklaşa düzenlediği “Engelsiz İstanbul Gezileri 2010” etkinliği start aldı. Engelli vatandaşlarımıza yönelik oluşturulan etkinlik kapsamında 4 adet gezi düzenlenecek.

Engelli bireylerin İstanbul’u daha yakından tanıyabilmeleri, yaşadıkları şehri toplu taşıma araçlarını kullanarak gezebilmeleri için; Mercedes-Benz Türk ve İETT tarafından “Engelsiz İstanbul Gezileri” organize ediliyor.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Bölüm Müdürü Akif Nuray; “İETT’nin garajlarında bulunan otobüslerin yaklaşık yüzde 45’i Mercedes-Benz olduğu için bu proje adına sorumluluk duyduk. Projeyi İETT’ye önerdik, onlar da otobüsleri tahsis ederek bu projenin gerçekleşmesine zemin sağladılar. İETT’ye teşekkür ediyoruz” dedi. Nuray ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün öncelik ettiği bu projeye diğer kuruşların da katkı vermesini temenni ettiklerini dile getirdi. Ayrıca engelli çocuklara moral vermek için ünlü tiyatro oyuncusu Nevra Serezli de Cam Ocağı Vakfı'na geldi. Serezli çocuklarla sohbet edip, çocukların sorularını yanıtladı. Yapılan bu kısa sohbetin ardından da hatıra fotoğrafı çekildi.

Mercedes-Benz Türk tarafından tasarlanan ve uygulanan proje, İETT tarafından 2 adet Mercedes-Benz Citaro ve 1 adet Mercedes-Benz Sprinter engelli aracı ile destekleniyor. Bugün gerçekleşen etkinlikte; engelli çocuklardan oluşan ilk grup, Cam Ocağı Vakfı’nda bir araya geldi ve atölye çalışması yaptı. Beykoz Korusu’nda yenen öğle yemeğinden sonra Beykoz çayırında uçurtma uçurdu. Projenin detaylandırılması ve engellilerin katılı için AYDER ve Düşler Akademisi’nden destek alınarak Altı Nokta Körler Vakfı, TOÖFED, İşitme Engelliler Federasyonu, Yağmur Çocukları ve ZIÇEV’e ulaşıldı. Böylelikle gezilere katılabilecek farklı engelli gruplara ulaşıldı.

Engelsiz İstanbul Gezileri programının ileriki tarihlerde olan gezi planları ise şöyle:

16 Ekim 2010 - İşitme Engelliler - Miniatürk, Ayasofya, Arkeoloji Müzesi, Sultanahmet Camii

22 Ekim 2010 - Görme Engelliler - Cam Ocağı Vakfı, Beykoz Çayırı

24 Ekim 2010 - Yetişkin Engelliler - Atatürk Arboretum, Denizcilik Müzesi

Kaynak: Tasimacilar

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim