• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Mercedes-Benz, Yeni TRAVEGO'yu tanıttı

Mercedes-Benz, Yeni TRAVEGO'yu tanıttı
Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi olan Travego'yu yeniledi. Güç ve performansı artırılan, güvenli otobüs geniş katılımlı bir tanıtım gecesiyle görücüye çıkarıldı.

Mercedes-Benz Türk YENİ TRAVEGO’yu tanıttı

Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi olan Travego'yu yeniledi. Güç ve performansı artırılan, güvenli otobüs geniş katılımlı bir tanıtım gecesiyle görücüye çıkarıldı.

Berna Laçin'in de sunuculuk yaptığı geceye, Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi olan TRAVEGO’yu kullanıcı ve yolcuların beklentilerine en üst düzeyde yanıt verebilmek amacıyla yeniledi ve geliştirdi.

Özellikle güvenlik ve konfor alanlarında en güncel teknolojilerin uygulanmasıyla mükemmel hale gelen yeni TRAVEGO, kullanıcısına en üst seviyede güvenlik, konfor, ergonomi, güç ve performans sunarak ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor.

Aktif ve pasif güvenlik donanımı belirgin bir şekilde artırılan yeni TRAVEGO, Mercedes-Benz otomobillerinin donanımlarını anımsatan sistemleriyle en üst düzeyde güvenlik sunuyor. Yeni TRAVEGO’nun güvenlik donanımı, ön taraftan çarpışmalarda darbeyi emerek kaza anında sürücü ve ön koltuklarda oturan kişileri koruyan “Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi” (Front Collision Guard – FCG) ve bu amaçla yeniden tasarlanan ön aks, yüksek yol tutuşu sağlayan Elektronik Seviye Kontrolü , viraj dönüşlerinde güvenli görüş sağlayan, sis farına entegre viraj içi aydınlatma sistemi, her türlü hava şartında güvenli görüş sağlayan yağmur sensörü ve fasılalı ön silecekler, acil fren anında etkin uyarı vererek arkadan çarpmaları azaltan Adaptif Fren Lambaları, dengeli ve güvenli bir seyir sağlayan Elektronik Stabilite Programı – ESP, ön ve arka tekerleklerde daha güçlü ve homojen fren etkisi sağlayan yeni nesil disk frenler,  hızlı reaksiyon sağlayarak fren mesafesini azaltan Elektronik Frenleme Sistemi – EBS, aracın şeritten çıkması halinde sürücüyü uyaran Şerit Takip Sistemi ve ışık sensörünü kapsıyor.

Mercedes-Benz Türk’ün son dönemde 44 milyon Euro tutarında ek yatırım yaparak ürün ve üretim kalitesini ve verimliliğini arttırdığı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen yeni TRAVEGO, sürücü ve yolcularına üstün konfor sunuyor.

Sürücü mahallinde

Kontrol kolaylığı sağlayan yeni göstergeler, çok fonksiyonlu direksiyon, ergonomik sürücü koltuğu, güvenli bir yolculuk için gerekli şartları sağlıyor.

Öte yandan yeni TRAVEGO,

Yeni nesil koltukları, yeniden düzenlenen koltuk mesafeleri, genişletilen ön kapı girişi, yeniden tasarlanan ön aks ve ilave akstaki bağımsız süspansiyon sayesinde ulaşılan sarsıntısız seyir özelliği, yeni klima ve aydınlatma sistemleri, ses ve görüntü sistemiyle, tüm beklentilerin ötesine geçecek bir seyahat konforu sunuyor.

Dış tasarımda değişen tampon yapısı nedeniyle yeni bir ön görünüm kazanan TRAVEGO’nun ön camı, Mercedes-Benz otomobil teknolojisiyle monte edildiğinden hem daha zarif görünüyor, hem de gerektiğinde kolayca değiştirilebiliyor.

Aracın ön kısmında uygulanan ön çarpışma koruma sistemine bağlı olarak ilk nesil araca göre gövdesi180 mm uzayan yeni TRAVEGO iki farklı uzunlukta üretiliyor:

2 akslı, 12,18 m uzunluğunda TRAVEGO 15 SHD modeli
46 yolcu kapasiteli ve 428 PS (315 kW) gücünde, EURO 4 normuna uygun, sıralı 6 silindirli OM 457 LA motorla donatılıyor. 3 akslı, 14,03 m uzunluğunda TRAVEGO 17 SHD modeli 54 yolcu kapasiteli ve 476 PS (350 kW) gücünde, EURO 4 normuna uygun, V 8 OM 502 LA motora sahip.

TRAVEGO’nun bakım aralıkları 45.000 km’ye çıkarılan motorları, gerek düşük bakım maliyetleri, gerekse düşük yakıt tüketimiyle aracın ekonomikliğine yeni bir boyut katıyor.

Bunun ötesinde yeni TRAVEGO, en üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine de uygun: Hoşdere Fabrikası’ndaki katoforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde karoseri, korozyona karşı en iyi şekilde korunuyor.

Esra Sarıkeçe - Onur Ömer Bilgi - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim