• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Mercedes kazalara QR kod ile müdahale edecek

Mercedes kazalara QR kod ile müdahale edecek
Mercedes-Benz, 2013'ün sonunda ve 2014'te üretilen tüm otomobillerine QR kod ekledi. Bu kod vasıtasıyla, olası kazalara anında ve etkin biçimde müdahale edilebilecek.

Mercedes-Benz, QR kod teknolojisini kullanarak kazalara etkin müdahale edebilme konusuna eğildi. Şirket, saniyelerin dahi hayati önem taşıdığı kazalarda, kurtarma ekiplerinin en hızlı ve etkin şekilde müdahale edebilmesi için yeni bir adım attı. Bu sistem ile Mercedes-Benz, otomobillerinde gerçek-leşen kazalar sonrasında QR kod teknolojisi ile dijital ortamda araç bilgilerine ulaşabilme imkanı sunan ilk otomotiv markası olarak bir ilke daha imza attı.

Kurtarma ekiplerinin hızlı ve en doğru şekilde müdahele etmesini sağlayacak QR kod, 2013 sonu itibariyle yeni üretilen tüm Mercedes-Benz otomobillerde ve 2014 yılında üretilmeye başlanan tüm smart marka araçlara standart olarak entegre edildi. Ayrıca 1990 yılından sonra üretilen tüm Merce-des-Benz otomobillere de bu kodu yetkili Mercedes-Benz servislerinde ücretsiz olarak yerleştirmek mümkün.

Türkiye’de Temmuz 2014 tarihi itibariyle Türkçe olarak hizmet verecek sistem kapsamında, kurtarma ekipleri kaza yapan aracın ilk müdahalede hayati önem taşıyan kritik bilgilerine (hava yastığı, yakıt deposu, akü vb.) ulaşılabilecek. Kaza sonrasında hasar gören araçlarda en kolay ulaşılabilen bölüm olan yakıt depo kapağı içerisinde ya da B-sütununda kapı içerisinde bulunacak QR kodu, akıllı telefonlar dışında internet erişimi olan tüm tabletlere de okutularak ilgili bilgilere ulaşmayı mümkün kılıyor.

QR kod nedir?

QR kod, İngilizce “Quick Response” (hızlı müdahale) sözünün baş harflerinden türetilmiştir. Türkçe karşılığı olarak “Kare Kod” ifadesinin kullanımı da yaygındır. Birçok amaca hizmet edebilecek bu kod, mobil telefonlar ya da tabletlerin kameraları yardımıyla okutularak, kodun aktardığı bilgiye ulaşmak mümkün. Bunu gerçekleşmesi için de kullanıcının mobil cihazında ya da tabletinde QR kodunu çözen bir programın bulunması gerekiyor. Bu program yardımıyla kullanıcı QR kodu okuttuğunda online bir içeriğe yönlendiriliyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim