• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mercedes’in Yıldız Kızlar’ı İstanbul’da

Mercedes’in Yıldız Kızlar’ı İstanbul’da
Mercedes-Benz Türk AŞ ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 2004 yılında başlattığı “Her Kızımız Bir Yıldız” sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklenen öğrencilerden bir grup, projenin geleneksel etkinliği olan “yaz buluşması” için bir haftalığına
Etkinlikte konuşan Mercedes-Benz Türk AŞ Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Christian Genes, “Her Kızımız Bir Yıldız projesi, olanakları kısıtlı ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmayı hedefleyen ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri mesleki eğitime teşvik etmeyi amaçlıyor. Mercedes-Benz Türk bu kapsamda, kız çocukların eğitime katılımını artırma ve eğitimde kız-erkek eşitliğini sağlama çalışmaları yürütüyor. 2004/2005 ders yılında 200 kız öğrenci ile başlayan proje kapsamında, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra şirketin bayileri, yan sanayi firmaları ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği sayesinde bugün 1000 ‘den fazla öğrenciye burs veriliyor. Yıldız kızlara verilen bursların yüzde 86’sı teknik lise, yüzde 50’si sanat, geri kalan bölümü ise sağlık ve diğer bölümlere verilen burslardan oluşuyor.  Üniversitelerde ise burs dağılımı yüzde 77 teknik, yüzde 28 sosyal olarak görülüyor. “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinin başlangıcından günümüze 838 bursiyer meslek lisesinden  mezun oldu. 288 yıldız kız üniversite sınavını kazandı ve 32 bursiyer üniversiteden mezun oldu” diye konuştu. Genes, konuşmasının ardından Tarsus IMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Havva Yarıcı’ya, TÜBİTAK Bilim Yarışmasında Mersin Bölge Birincisi olması nedeniyle ödül verdi.
 
Program kapsamında Prof.Dr.Türkan Saylan’ın mezarını da ziyaret edecek olan Yıldız Kızlar, İstanbul gezileri sırasında Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nın yanı sıra, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Akvaryum, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatını bulacak.
 
Kamuoyunun da takdirini kazanan Her Kızımız Bir Yıldız projesi, 2006 yılında Platin Dergisi’nden “En İyi Sosyal Sorumluluk”  kategorisinde  “Zirvedekiler”, 2007 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden (TÜHİD)  “Eğitim”  Kategorisinde “En İyi Sosyal Sorumluluk“  ödülüne layık görüldü. Proje aynı zamanda  Altın Pusula  ve  ODD Satış İletişim Ödülleri ile  2010 Gladyatörleri  kapsamında “Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” ödüllerini de kazanmıştı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim