• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Mercedes’ten Ankara’ya 250 adet araç

Mercedes’ten Ankara’ya 250 adet araç
Mercedes-Benz'le Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü arasında yapılan 250 araçlık ihale anlaşmasında şu ana kadar araçların 132 adedi teslim edildi.

250 adet dizel yakıtlı alçak tabanlı körüklü tip otobüs ihalesini kazanan Mercedes-Benz Türk ile Ankara EGO Genel Müdürlüğü arasındaki ihale, EGO Genel Müdürlüğü tarafından 13 yıl sonra açılmış ilk dizel alçak tabanlı körüklü otobüs ihalesi olma özelliğini taşıyor.

Şartname gereği 250 adet körüklü araç teslimatının, sözleşme-nin imzalandığı tarihten 250 takvim günü sonra tamamlanması gerekiyor. Mercedes-Benz Türk Şubat 2013 itibariyle, teslim edilmesi gereken 250 adedin 132 adedinin teslimatını tamamladı.
 
Teslim edilen Conecto Körüklü araçlar tamamen alçak tabanlı olma özelliğine sahip. Trafik yoğunluğu yaşanan şehir merkezle-rinde konforlu ve ekonomik kullanım için ideal ölçülerde (18 m uzunluk, 2,55 m en ve 3,08 m dış yükseklik) olan Mercedes-Benz Conecto, 22,82 m’lik dönme çapı ile kullanıcısına yüksek bir manevra kabiliyeti sunuyor.
 
YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR İÇİN OLDUKÇA RAHAT
 
Dört kapısı ve alçak tabanlı yapısıyla yolculara binme ve inmeyi konforlu hale getiren körüklü Conecto’da bu konfor, yana eğilme fonksiyonu ile daha da artıyor. Ön kapıda 320 mm, orta ve arka kapılardada 340 mm olan giriş yüksekliği (araç yüksekliği) yana eğilme fonksiyonu sayesinde 60 mm daha azalıyor ve yaşlılara, çocuklara hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara, orta kapıda bulunan engelli rampası sayesinde ise tekerlekli sandalye veya çocuk arabası kullanıcılarına otobüse rahat binme ve inme olanağı sunuyor.
 
EGO Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen Körüklü Conecto’nun yolcu kapasitesi 35 oturan, 115 ayakta olmak üzere 150 kişiden oluşuyor. Geniş, renkli yan camlar, 2302 mm iç yüksekliği, ferah iç mekan, rahat ve modern koltuklar körüklü Conecto’da çağdaş bir yolculuk ortamı sunuyor. Şöfor mahalli ise ergonomik ve güvenli araç kullanımını sağlayacak şekilde tasarlanmış ve şoför bölümüne özel ayrı bir klima donanımına sahip.
 
RAHAT BAKIM OLANAĞI
 
Körüklü Conecto’nun sessiz, Euro-5 normuna uygun 11,97 litre hacimli motoru 2000 devir/dakikada 260 kW (349 bg) güç üre-tiyor. Motorun aracın arka tarafına dikey olarak yerleştirilmiş olması, hem motorun ve hem de motora bağlı aktarma organ-larının bakımında büyük kolaylık sağlıyor.
 
Geniş kapsamlı aktif güvenlik paketi ile donatılan körüklü Co-necto, tüm tekerleklerde disk frene sahip. Aracın standart do-nanımında bulunan ABS (Anti Blokaj Sistemi), ASR  (Anti Patinaj Sistemi) ve EBS (Elektronik Fren Sistemi) seyir güvenliğini sağlıyor. ZF  Ecolife otomatik şanzımana entegre çalışan retar-der, aracın fren sistemi ile birlikte sarsıntısız yavaşlamasını sağlıyor ve fren mesafesinin kısalmasına ve fren ömrünün uza-masına yardımcı oluyor. Araçlarda bulunan motor odası yangın ikaz ve söndürme sistemi ile motor odasında meydana gelebile-cek herhangi bir yangın tehlikesine karşı araç içindeki yolcuların güvenliğini sağlıyor. Otomatik motor yağı ilave sistemi ise mo-torda zaman içerisinde eksilen yağı otomatik olarak tamamlaya-rak motor performansına katkı ve kullanıcıya kolaylık sunuyor.
 
9 ADET GÜVENLİK KAMERASI VAR
 
Araç içinde bulunan LED aydınlatmalar aydınlatma ömrünü uzatırken, her yolcu koltuğu üzerine en az 100 lüks aydınlatma yapabiliyor.Araçta ayrıca yolcu güvenliği için acil durum şalteri bulunuyor. Bu şaltere basıldığında araç stop ederken, dörtlü flâşör fonksiyonu ve iç aydınlatma sistemi devreye girerek aracın emniyetli durmasını sağlıyor.
 
Mercedes-Benz Conecto araçlarda yolcu ve sürüş güvenliği ayrıca 9 adet kamera ile destekleniyor. Araçta bulunan 4 adet 360 derece kamera şoför bölgesi, aracın ön ve arka bölümü ile ön kapı bölgesini görüntülerken, diğer kameralar şoföre geri sü-rüş yardımında bulunarak üç ve dördüncü kapıların görüntü-lenmesini sağlıyor.  Görüntüler şoför mahalinde bulunan iki adet ekrandan takip edilebiliniyor.
 
Mercedes-Benz Türk, pazarın ihtiyaçlarına zamanında doğru şekilde cevap vermeye, şehiriçi taşımacılığın hizmet standartlarını belirlemeye, ürün portföyüyle müşterilerini desteklemeye ve toplu taşımanın gelişmesine paralel olarak toplumun yaşam ka-litesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim