• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Mercedes’ten BGL’ye dev teslimat

Mercedes’ten BGL’ye dev teslimat
Lojistik sektörünün öncü firmalarından biri olan Barsan Global Lojistik A.Ş, araç tercihini Mercedes Benz’den yana yaptı ve tüm filosunu 200 adet Mercedes-Benz Actros 1841 Lowliner araçlarla yeniledi.

Lojistik sektörünün öncü firmalarından biri olan Barsan Global Lojistik A.Ş, araç tercihini Mercedes Benz’den yana yaptı ve tüm filosunu 200 adet Mercedes-Benz Actros 1841 Lowliner araçlarla yeniledi.

Türkiye kamyon pazarında yine bir ilke imza atarak, 200 adet çekiciyi aralık ayı içinde toplu olarak teslim eden ve satışı, müşterilerine bir çok operasyonel avantaj sağlayan “birleşik teklif” yöntemiyle gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, hem çevre dostu, hem de yakıt tüketiminde avantajlı araçları ile en çok tercih edilen marka olmaya devam ediyor.

İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen teslimat törenine, Barsan Global Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı A. Cengiz Çaptuğ, Yönetim Kurulu Üyesi ve TIR İşletme Direktörü Sedat Geyik, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kölemenoğlu, Yurtdışı Şubeler Genel Müdürü Alpay Başaran katıldı. Mercedes-Benz Türk A.Ş adına ise Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım katıldı.

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, "Mercedes-Benz Türk, yeni araç satışının yanı sıra ikinci el araç alım satımı, servis, finansman ve sigorta hizmetleri de sunmaktadır." diyerek, Barsan Global Lojistik’in yaptığı 200 adetlik filo alımına tüm bu unsurların dahil edildiğini ve paket anlaşma yapıldığını fakat bu anlaşmanın yalnızca satıştan ibaret olmayarak Barsan'ın parkındaki 188 adet kullanılmış çekicisi, dorsesiyle birlikte bir Mercedes-Benz firması olan TruckStore tarafından takasa alındığını belirtti.

Teklife 36 ay boyunca araç garantisi, servis bakım/onarım ve kasko sigortasının da dahil olduğunu vurgulayan Sülün, "Mercedes-Benz Türk, sattığı 200 çekiciyi, sözleşme vadesi olan 36 ayın sonunda şimdiden belirlenmiş bir bedel ile geri almak üzere Barsan Global Lojistik ile mütabık kalmıştır" dedi.  "Bu paket anlaşma sayesinde müşterimiz araçları kullandığı süre boyunca oluşacak işletme maliyetlerini net bir şekilde hesaplayabilecek ve tüm bu hizmetleri tek bir çatı altına almanın getirdiği sinerjiden faydalanabilecektir." diyerek sözlerine devam eden Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün,  bu kadar büyük bir iş hacmini tek bir seferde gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyduklarını ve bu satışın, kamyon pazarında tek seferde en büyük filo yenileme aksiyonu olarak da tarihe geçtiğini söyledi.

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı A. Cengiz Çaptuğ ise, küresel krizin etkileri devam ederken atılan bu büyük adımın, Türkiye’ye ve BGL markasına olan güçlü inançlarının bir göstergesi olduğunu söyledi. Bu yatırımla, dünyanın en büyük 10 entegre lojistik şirketlerinden biri olma hedefine doğru bir adım daha attıklarını belirten Çaptuğ, “Krizin en ağır hissedildiği dönemlerde bile yurtiçinde ve yurtdışında yatırımlarımıza devam ettik. Kendimize has bu büyüme stratejisinin bizi hedeflerimize daha hızlı ulaştıracağına hiç şüphe yok. BGL olarak bu sektörde hep ilklere imza attık. Bu ölçekte yapılan ilk teslimat da bizim sektöre kazandırdığımız ilklerden biri oldu.” dedi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise Mercedes-Benz Türk’ün kamyon grubunda yıllardır sürmekte olan tartışmasız liderliğinin bu satışla daha da güçlendiğini, Mercedes-Benz Actros kamyonların lojistik sektö-ründeki büyük filoların tercihi olmaya devam ettiğini belirtti.

“Bileşik teklif” modeline olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Özbayır, bu teslimat ile Türkiye’nin kendi sektörlerinde önde gelen firmaları olan Mercedes-Benz Türk ve Barsan Global Lojistik arasındaki uzun vadeli işbirliğinin daha da ileri bir noktaya getirildiğini de söz-lerine ekledi. Özbayır, bu önemli satışta emeği geçen Mercedes-Benz Türk Bayii Mengerler Tic.Türk.A.Ş'ye de teşekkürlerini iletti.

1982 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Barsan Global Lojistik, bugün Türkiye’de Merkez Ofis, Tır İşletme Direktörlüğü, 11 Bölge Direktörlüğü, 11 özmal depo ve 27 gümrük önü ofisi, Dünya’da 10 ülkede 15 lokasyonda operasyonel ofise ve 11 özmal depoya sahip, 2000’e yakın çalışanı ile gümrük müşavirliği, uluslar arası nakliye, depo & stok yönetimi alanlarında hizmet veren şirket, gücünü yeni Actros’lar ile arttırmayı planlıyor.

Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL, Mercedes-Benz’in “lowliner” olarak tanımladığı alçak şasili çekicileri oluşturuyor. Bu araçlar, ön ve arka akslarda hava süspansiyonlu olup 950mm beşinci teker yüksekliği sayesinde mega treylerler ile birlikte kullanılabili-yor. Tüm Actros çekicilerde standart olarak sunulan “Powershift – Otomatikleştirilmiş Şanzıman” ile önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanıyor. Actros 1841 LSNRL aynı za-manda Ocak 2011’den itibaren Mercedes-Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası üretimi ile Türkiye’de satışa sunuluyor.

Haber ve Fotoğraflar: Esra Sarıkeçe - Cengiz Tepebaş-İstanbul Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim