• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Mercedes’ten Kıta Logistics’e dev teslimat

Mercedes’ten Kıta Logistics’e dev teslimat
Proje lojistiğinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan “Kıta Logistics” gerçekleştirdiği yatırımlar ile de adından söz ettiriyor.

Mercedes-Benz Türk’ten Kıta Logistics’e dev teslimat

Proje lojistiğinde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan “Kıta Logistics” gerçekleştirdiği yatırımlar ile de adından söz ettiriyor.

Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde kendi filosundaki araçlar ile uluslararası taşımacılık gerçekleştiren Kıta Logistics, 105 adet Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL Euro5 aracı ve Koluman marka Perdeli Mega Treylerleri tercih ederek filosunu genişletti. Kıta Logistics gerçekleştirdiği son yatırımı ile filo yaş ortalaması açısından en genç şirket oldu.

Düzenlenen teslimat törenine, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’den Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Mercedes-Benz Türk İstanbul Bayii Koluman Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ali Saltık, Hama Oto Kiralama A.Ş Genel Müdürü Kenan Çetin ve Kıta Logistics’den Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ataman ve Filo Müdürü Tuğbay Ataman katıldılar.

Teslimat sırasında konuşma yapan Kıta Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ataman, Mercedes-Benz’i tercih etme nedenlerinin üstün kalite, konfor ve çevre dostu modern motor teknolojisi olduğunu belirtti. Kıta Logistics olarak gerçekleştirdikleri dev yatırımlara dikkat çeken Ataman, adrese teslim taşımacılıkta Türkiye’nin bir numaralı lojistik firması olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Mercedes-Benz Türk’ün kamyonda yıllardan beri sürdürmekte olduğu tartışmasız liderliğinin bu satışla daha da güçlendiğini, Euro5 normunda üretilen Mercedes-Benz Actros kamyonların nakliye sektöründeki büyük filoların tercihi olmaya devam ettiğini ve bu satış ile Kıta Logistics’in başarılarına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Tarım, Kıta Logistics’e yapılan bu satışın aynı zamanda üç yıllık servis ve dönem sonunda geri alma garantisini de içerdiğinin altını çizerek bileşik satış modeline gösterilen ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Tarım ayrıca, satışın gerçekleşmesini sağlayan Koluman Motorlu Araçlar’a teşekkür etti.

Koluman Motorlu araçlar adına konuşan Genel Müdür Ali Saltık ise Kıta Logistics ile 1997 yılında başlamış olan işbirliğinin 2011 yılında, teslimatı gerçekleşen 105 adet Actros 1841LSNRL çekici ve Koluman Mega Perdeli treylerler ile daha da güçlendiğini ve bu verimli iş ortaklığının daha uzun yıllar gelişerek devam edeceğini ümit ettiğini söyledi. 105 adetlik çekici ve treyler paketinin içerisinde çözüm ortağı olarak Kıta Logistics’in işletme maliyetlerini asgariye indirebilmek adına müteakip 36 ay boyunca servis ve bakım hizmetlerinin Koluman tarafından tek elden sağlanacağını ifade etti. Ayrıca diğer bir grup şirketi olan Hama Oto Kiralama A.Ş kanalıyla araçların bir kısmının Kıta Logistics’in öz kaynaklarını kullanmadan satın almak yerine uzun dönem kiralık olarak teslim edildiğini ve Türkiye genelinde büyük filoların Hama Oto Kiralama A.Ş tarafından sağlanan uzun dönemli operasyonel kiralama modelini tercih etmeye başladığını sözlerine ekledi.

1995 yılında kurulan Kıta Logistics, global hava kargo hizmetleri, LCL/FCL konteyner hizmetleri, parsiyel ve komple kara nakliye hizmetleri, proje ve fuar lojistiği, yurtiçi dağıtım hizmetleri ve gümrükleme hizmetleri ile Izmir, Istanbul, Bursa ve Erbil’de faaliyet gösteriyor.

Mercedes-Benz Actros kamyonlar ekonomiklik, konfor, güvenlik ve tasarımı ile ağır vasıta kullanıcılarının birinci tercihi olmaya devam ederken Mercedes-Benz PowerShift otomatikleştirilmiş şanzımanın seri donanım kapsamına alınmasıyla bu sektörde bir ilke imza attı. 12 vitesli yeni PowerShift şanzıman, vites geçişlerini daha rahat ve hızlı bir hale getirerek sürüş konforunu artırıyor, yakıt ekonomisi sağlıyor, aktarma organlarının ömrünü uzatıyor ve klasik şanzımanlara göre daha düşük ağırlığı sayesinde aracın faydalı yük kapasitesinin artmasını sağlıyor.

Mercedes-Benz Actros 1841 LSNRL, Mercedes-Benz’in “lowliner” olarak tanımladığı alçak şasili çekicileri ifade ediyor. Bu araçlar, ön ve arka akslarda hava süspansiyonlu olup 950mm beşinci teker yüksekliği sayesinde mega dorseler ile birlikte kullanılabiliyor. Lowliner araçlar, özellikle hacimli yük taşıyan uluslararası nakliye ve lojistik firmaları tarafından tercih ediliyor.

Mercedes-Benz, hem çevre dostu, hem de yakıt tüketiminde avantajlı araçları ile en çok tercih edilen marka olmaya devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim