• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Mercedes'ten yerli otomobile destek geldi

Mercedes'ten yerli otomobile destek geldi
Türkiye'nin yerli otomobil markası oluşturulması çalışmalarına bir destek de dünyaca ünlü Alman otomotiv firması Mercedes'ten geldi.

Mercedes'ten yerli otoya destek

Türkiye'nin yerli otomobil markası oluşturulması çalışmalarına bir destek de dünyaca ünlü Alman otomotiv firması Mercedes'ten geldi.

Mercedes-Benz: "Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız"

Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Binek Araçlar Başkanı Dieter Zetsche, Türkiye'nin yerli otomobil markasını oluşturması projesinde Mercedes-Benz olarak yer almalarıyla ilgili, ''Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız'' dedi.

Zetsche soruları yanıtlarken, Mercedes olarak, Türkiye'de oluşturdukları çok güçlü ve son derece başarılı bir sanayi ve üretim üsleri bulunduğunu ifade etti. Mercedes'in küresel otobüs üretiminin çok önemli bir bölümünün Türkiye'de başarıyla yapıldığını anlatan Zetsche, kamyon üretiminde de Türkiye'deki tesislerinin önemli bir yeri bulunduğuna işaret etti.

Türkiye'de otomobil üretimi yapıp yapmayacakları sorusu üzerine Zetsche, belli bir bölgede otomobil üretimi yapmalarının daha çok hacim ile ilgili olduğunu belirtti. Talep hacminin belli bir noktaya ulaşmadığı yerlerde otomobil üretmenin çok ekonomik ve fizibl olmadığını ifade eden Zetsche, Mercedes'in premium otomobiller ürettiğini hatırlatarak, premium araçlarda bu hacme ulaşmanın daha zor olduğunu söyledi. Bu nedenle Türkiye'de henüz otomobil üretimi yapmadıklarını belirten Zetsche, ''Ancak ileri ki yıllarda bu hacme ulaşıldığında otomobil üretimini burada da yapabiliriz'' dedi.

Türkiye'nin yerli otomobil markasını oluşturması çalışmalarında yer almak isteyip istemeyecekleri sorusu üzerine de Zetsche, şunları söyledi:

''Türkiye'nin yerli otomobil markasını oluşturması projesinde yer almamızla ilgili Türk hükümetinden bir talep gelirse bundan memnuniyet duyarız ve seve seve değerlendirmeye alırız. Henüz böyle bir teklif gelmedi. Mercedes-Benz'in premium araçlar üretmesinden dolayı böyle bir teklif gelmemiş olabilir, ancak yine ifade etmek isterim ki, böyle bir teklif gelirse bundan memnuniyet duyarız.''

Yarım asırlık rüya

Türkiye'nin yerli otomobil markasını oluşturması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin yarım asırdan fazla süredir faaliyette bulunduğu otomotiv sektöründe, artık kendine özgü yerli bir model oluşturma zamanı geldiğini ifade etmesiyle gündeme gelmiş ve ardından buna yönelik çalışmalar başlatılmıştı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), bununla ilgili bir rapor hazırlayarak Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'e sunmuştu. Ergün de Türkiye'de yerli marka ve model bir otomobil üretilmesinin alt yapısını, teşvik mekanizmalarını, fırsatlarını ortaya koyacaklarını ifade ederek, yerli otomobili tek bir firma, bir konsorsiyum ya da tamamen yabancı bir firmanın üretebileceğini belirtmişti.

''2011 yılı rekorlar yılımız oldu''

Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Mercedes-Benz Binek Araçlar Başkanı Dieter Zetsche, 2011'in kuruluşlarının 125. yılı olması nedeniyle kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 2011'in aynı zamanda Mercedes olarak rekorlara imza attıkları bir yıl olduğunu söyledi.

Bu yıl hiç satamadıkları kadar araç sattıklarını anlatan Zetsche, amaçlarının 2012 yılında çok daha fazla büyümek olduğunu da sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim