• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Merkel’den Turkcell’e sıcak karşılama

Merkel’den Turkcell’e sıcak karşılama
Türkiye’nin 2011’de Partner Ülke olarak yer aldığı CeBIT bilişim ve teknoloji fuarı, Turkcell sponsorluğunda başladı.

Merkel Cello’yu kucakladı, Turkcell’e “hoş geldin” dedi

Türkiye’nin 2011’de Partner Ülke olarak yer aldığı CeBIT bilişim ve teknoloji fuarı, Turkcell sponsorluğunda başladı. Fuarda Türkiye’nin etkinlikler ve standlarla temsil edildiği özel bölüm, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in de katıldığı törenle açıldı. Ciliv, törende Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Turkcell Europe’a ait altın bir SIM kartı hediye etti.

Merkel, Turkcell’in simgesi Cello’yu kucaklayarak bundan böyle Türkiye’ye geldiğinde kendisinin de Turkcell’i tercih edeceğini söyledi.

Renkli görüntülere sahne olan Turkcell standı, Türk ve Alman bakanlar ile beraberindeki heyetleri ağırladı.

Dünyanın en önemli bilgi teknolojileri ve telekom organizasyonu olarak kabul edilen CeBIT, Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in sponsorluğunda başladı. 70'i aşkın ülkeden 4200 firmanın ürün ve servislerini teknoloji tutkunlarına tanıtıldığı, 20 ayrı salonda kurulan standları politika ve iş dünyasından 100'ün üzerinde delegasyonun ziyaret edeceği CeBIT 2011'in açılış gününde Turkcell rüzgârı esti. Bu yıl Türkiye’nin Partner Ülke olarak yer aldığı uluslararası bilişim ve teknoloji fuarı, 1-5 Mart tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştiriliyor. Ev ve çalışma ortamları için dijital bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon çözümlerinin sergilendiği fuar, sanayi, toptan/perakende sektörü, el sanatları, bankalar, hizmet sektörü, devlet kurumları, bilim insanları ve teknoloji tutkunlarını biraraya getiriyor.

Merkel’den Turkcell’e sıcak karşılama

CeBIT 2011’de Türkiye’nin etkinlikler ve standlarla temsil edildiği özel bölümün açılışına, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Turkcell’in simgesi Cello’yu kucaklaması damgasını vurdu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, standı gezen Merkel’e Nisan ayında hizmete girecek Turkcell Europe’a ait bir altın SIM kart hediye etti. Merkel’e hediye edilen altın SIM kart, simgesel olarak Turkcell Europe’un ilk SIM kartı olma özelliği taşıyor.

Angela Merkel: “Türkiye’ye geldiğimde Turkcell kullanacağım”

Turkcell Europe’un Almanya telekomünikasyon pazarında yeni bir oyuncu olarak varlık gösterip göstermeyeceğini soran Başbakan Merkel, Süreyya Ciliv’den aldığı olumlu yanıta “O halde hoş geldiniz” diyerek karşılık verdi. Merkel ayrıca, bundan böyle Türkiye’ye geldiğinde operatör olarak Turkcell’i tercih edeceğini dile getirdi.

Siyaset dünyasının buluşma noktası Turkcell oldu

CeBIT 2011’de Partner Ülke rolünü üstlenen Türkiye’yi temsil etmek üzere fuarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv eşliğinde Turkcell standını ziyaret ettiler. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in beraberindeki bakanlarla Turkcell standında buluşan heyet, fuar yorgunluğunu ikram edilen Türk kahvesiyle atarak burada bir süre sohbet etti.

Ciliv: “Sponsorluk bizim sorumluluğumuzdu.”

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv “Turkcell olarak bu organizasyonun sponsorları arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde sektörümüze öncülük eden, global arenada da ülkemizi başarıyla temsil eden bir şirket olarak bu sponsorluğu Türkiye için bir sorumluluk olarak gördük ve üstlendik. Türkiye bu yıl CeBIT’in partner ülkesi konumunda ve bu konumun getirdiği özel alan ve etkinlikler söz konusu. Fuar alanında geniş bir Türkiye bölümü yer alıyor. CeBIT 2011’i bizim için daha önemli kılan bir başka neden ise, hazırlıklarını 2010 yılında tamamladığımız Turkcell Europe’un Almanya operasyonlarına çok kısa bir süre içinde başlayacak olması. Turkcell Europe ile Almanya’ya gerçekleşen göçün 50 yıl sonrasında Türkiye’den Almanya’ya bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz. Duyduğumuz bu gururu ve gelişmeleri, başta sektörümüzdeki diğer küresel şirketler olmak üzere tüm dünyayla paylaşmak için CeBIT 2011’in çok uygun bir organizasyon olduğuna inanıyoruz: Bu nedenle standımızın önemli bir bölümünü Turkcell Europe’a ayırdık” dedi.

Turkcell standında bursiyer öğrencilerle sohbet

CeBIT 2011’de Turkcell standı başka özel konuklara da ev sahipliği yaptı. “Turkcell Lisansüstü Burs Programı” dahilinde desteklenen 12 lisanüstü öğrenci de teknoloji dünyasının kalbinin attığı fuara Turkcell’in davetlisi olarak katıldılar. Teknoloji konusunda gelecek vaat eden gençlerin gelişimini desteklemek ve sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek hedefi ile 2007’de hayata geçirilen proje ile burs alan öğrenciler, stantta kendi çalışma ve projelerini ziyaretçilerle paylaştı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da “Turkcell Lisansüstü Burs Programı”ndakiöğrencilerle sohbet ederek, çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldılar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim