• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Mersin, Cruise Shipping Fuarı'nda

Mersin, Cruise Shipping Fuarı'nda
Mersin, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Miami kentinde düzenlenen ve kruvaziyer endüstrisinin en büyük fuarı olan Seatrade Cruise Shipping Fuarı'na katıldı.

Mersin, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Miami kentinde düzenlenen ve kruvaziyer endüstrisinin en büyük fuarı olan Seatrade Cruise Shipping Fuarı'na katıldı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, önümüzdeki yıl fuara kentteki tüm turizm paydaşları ile katılmak gerektiğini söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (MTSO) yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer endüstrisinin en büyük ve etkin fuarı olan ve sektörün başkenti olarak anılan Miami'de gerçekleştirilen Seatrade Cruise Shipping Fuarı'na Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Turizm Platformu temsilcileri ile katılım sağlandı. Fuarda, Türkiye standının karşısında Mersin standı açılırken, Vali Güzeloğlu, Norwegian Cruise Line, Holland America, Compagnie du Ponant, Carnival Cruises, Club Med yetkilileri ile Acaristan Valisini Mersin standında ağırladı. Güzeloğlu, beraberindeki heyetle fuarda incelemelerde de bulunarak, diğer katılımcıların ön plana çıkardıkları öğeleri, marketing stratejileri ve Mersin olarak örnek alınması gereken konuları değerlendirdi.

Seatrade Fuarı'na bugüne kadar katılım sağlanmamış olmasını büyük bir kayıp olarak nitelendiren Vali Güzeloğlu, önümüzdeki sene bu fuara kentte turizmle ilgili tüm paydaşları kapsayacak bir stantla katılarak, bir destinasyon olarak sunulan Mersin'in her bir öğesinin fuarda kendisini temsil etmesi gerektiğinin altını çizdi.

"KRUVAZİYER TURİSTİNİN MERSİN'DE PARA HARCAYACAĞI ATMOSFERİ YARATMALIYIZ"

Fuarla ilgili yazılı bir açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise Mersin Heyeti'nin valisinden yerel yönetimine, odalarından tüm Mersin dinamiklerinin ve sektörün temsilcisi olan Turizm Platformu'na kadar geniş bir katılımcı çeşitliliğine sahip oluşunun, Mersin'in bu işe verdiği önemi gösterdiğini vurguladı. Dünyanın kruvaziyerde öncü firmalarının bu mesajı alarak görüşmeler başlattığına işaret eden Aşut, "Bu fuar rakiplerimizi tanımamız ve alt yapımızdaki eksiklerimizi daha net görmememiz açısından çok önemlidir. Artık yapmamız gereken şey, kruvaziyer gemilerin yanaşacağı iskele ve çevre düzenlemesini tamamlamak, MTSO'nun başlattığı ve kent tarihi merkezini canlandırma ve turizme kazandırma projesinin alt yapısını oluşturan 'İstasyon'dan Fener'e' projemizi bir kruvaziyer turizm destinasyonu ve gezi güzergahı haline getirmektir. Sayın Valimizin 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi kapsamında ilk adımını attığı restorasyon işleri bu anlamda bir başlangıç ve dönüm noktasıdır. Ciddi ve hızlı bir kentsel tasarımla oluşturulacak bu bölge, bu tip günübirlik gelen turistler için cazibe noktası olacaktır" dedi.

Mersin olarak ilk hedeflerinin, günübirlik veya birkaç günlüğüne gelen kruvaziyer turiste Mersin içinde gezeceği, para harcayacağı ve bir kez daha gelme isteği uyandıran bir atmosfer yaratmak olması gerektiğinin altını çizen Aşut, "Hastanelerimizi, ulaşım imkanlarımızı, gezi güzergahlarımızı, restoran ve kafelerimizi bu amaca yönelik tasarlamalı ve tanıtımını yapmalıyız. Bu anlamda, iş dünyamız ve esnafımız da şimdiden kendini bu vizyona göre hazırlamalıdır. Mersin esnafı kendini sadece Mersin'e değil, dünyaya pazarlayacak yenilikçiliği düşünmelidir. Mersin'in turizm potansiyeli her geçen gün öne çıkıyor. Akdeniz'in zenginliğini Mersin'e taşımalıyız. Yeter ki, alt yapımız konusunda gecikmeyelim" ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim