• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Mersin DTO heyeti, MEÜ'yü ziyaret etti

Mersin DTO heyeti, MEÜ'yü ziyaret etti
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özbilgin, gemi adamları eğitimi konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin DTO heyeti, MEÜ'yü ziyaret etti

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özbilgin, gemi adamları eğitimi konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Genel Sekreter Doç. Dr. Burak Çimen’in de katıldığı ziyarette, Mersin’in denizcilik sektöründeki konumu, ortak hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler görüşüldü. Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Özbilgin’in ağırladığı konuklara okul da gezdirildi. Deniz Ticaret Odası yönetimine okulla ilgili bir sunum yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özbilgin, yüksekokulun, Mersin Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla kurulan köprü üstü simülatörü, teknolojik donanıma sahip laboratuvarları ve eğitim kadrosu ile öğrencilerine nitelikli eğitim olanağı sunduğunu söyledi.

Özbilgin, STCW sertifika eğitimleri ve gemi adamlarının belgelendirilmesine yönelik eğitim izinleri ile gemi adamları eğitimi konusunda Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer almayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Denizcilik Meslek Yükseokulu’nda, Yat Kaptanlığı Eğitimi, Gemici ve Yağcı Eğitimi, GMDSS Genel Telsiz Operatörü Eğitimi, Radar Gözlem ve Plotlama Eğitimi, ISPS Eğitimleri’nin verildiğini kaydeden Doç. Dr. Özbilgin, “Mersin’in lojistik alanında giderek artan değeri ve önemi kapsamında Lojistik Elemanı Yetiştirme Kursu, Gemi ve Yük Brokerlığı Kursu, Tehlikeli Madde Taşımacılığı Kursu, Proje Kargo Taşımacılığı Kursu ile Forwarder İşletmeciliği Kursu açılması planlanan kurslar arasında yer alıyor” dedi.

Ziyarette Prof. Dr. Yüksel Özdemir de Denizcilik Meslek Yüksekokulu’na yaptığı katkılardan dolayı MersinDeniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Heyet daha sonra Deniz Ticaret Odası’nın da işbirliğiyle kurulan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Simülasyon Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

1.20111216094537.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim