• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Mersin dünyanın lojistik merkez olacak

Mersin dünyanın lojistik merkez olacak
Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, kurulması planlanan 'Ekonomik Serbest Bölgeler' projesinde Mersin'in pilot il olacağını, bu projeyle kentin, dünyanın lojistik merkezi haline geleceğini söyledi.

Mersin dünyanın lojistik merkez olacak

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, kurulması planlanan 'Ekonomik Serbest Bölgeler' projesinde Mersin'in pilot il olacağını, bu projeyle kentin, dünyanın lojistik merkezi haline geleceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan'ın, Ekonomik Serbest Bölgeleri kurma haberi ve projenin pilot bölgesi olarak Mersin'i seçmesi, işadamlarını heyecanlandırdı. Bakan Çağlayan'ın, “Serbest Bölgeleri kaldırıp yeni bir konseptle daha işlevsel bir sisteme; 'Ekonomik Serbest Bölgelere' geçeceğiz” açıklaması iş çevrelerinde olumlu karşılandı. Proje çerçevesinde Mersin'de, 2.9 milyon Euro bütçeli, 12 milyon konteyner kapasiteli dünyanın en büyük konteyner limanının yapılması planlanırken, projeyle cari açığın minimum düzeye indirilmesi, döviz girdisinin arttırılması ve yabancı sermayenin Türkiye'ye doğrudan çekilmesi hedefleniyor.

Projeye destek veren MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'in dünyanın en büyük lojistik merkezi olmaya hazırlandığının altını çizdi. Gürsoy yaptığı açıklamada, 'Ekonomik Serbest Bölge'de önceliğin Mersin'e verilmesinin kent için çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Projeyle Mersin'in global ticaretin merkezi olma yolunda ilerleyeceğine işaret eden Alper Gürsoy, bu tarz yapılanmaların dünyanın pek çok bölgesinde hayata geçtiğini kaydetti. Gürsoy, “Gerek Çukurova gerekse Mersin için bu proje ciddi bir öneme sahip. 'Ekonomik Serbest Bölge' kavramı artık global ticaretin olmazsa olmazı durumuna gelmiş durumda. Bu proje ile lojistik sektörü de ciddi bir hareketlenmenin içerisine girecektir. Bölgedeki iller birbirlerinin avantajları ile büyüyecektir” dedi.

Hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında yer alan konsepte Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın da dahil olduğunu ifade eden Gürsoy, havaalanı ile deniz ve liman bağlantısının hayata geçmesiyle Mersin'in bölgede ciddi bir lojistik üs olabileceğini vurguladı. Gürsoy, çeşitli illerin de Bakan Çağlayan'ın belirttiği gibi bu sisteme dahil olması ile bir bölgesel lojistik zincirin kurulabileceğine dikkat çekerek, “Bu sistemle dünyanın aktarma merkezi olma yolunda ciddi bir adım atılabilir. Proje kapsamında Mersin'e yaklaşık 2.9 milyon Euro bütçeli, 12 milyon konteyner kapasiteli dünyanın en büyük konteyner limanı yapılacak. Bu, Mersin'e çağ atlatacaktır. Mersin'in ve özellikle Çukurova'nın potansiyelini dünya ile paylaşmak için bu büyük bir fırsat. Hayalimiz bir anlamda gerçek oluyor. Mersin dünyanın lojistik üssü olmak için ayağa kalkıyor ve biz de böyle bir sinerjiyi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim