• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mersin-İskenderiye arası Ro-Ro seferi

Mersin-İskenderiye arası Ro-Ro seferi
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Limanı ile İskenderiye Limanı arasında bir Ro-Ro seferi düzenlenmesine karar verildiğini ifade etti.

Mersin-İskenderiye arası Ro-Ro seferi düzenlenecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Limanı ile İskenderiye Limanı arasında bir Ro-Ro seferi düzenlenmesine karar verildiğini ifade etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK), MTSO'nun da katılımıyla 23-26 Ekim'de Mısır'da düzenlemiş olduğu Türk-Mısır İş Forumu'nda Mersin ve İskenderiye Ticaret ve Sanayi Odaları arasında imzalanan iyi niyet anlaşması olduğunu dile getirdi.

Aşut, Türkiye genelinden katılım olmasına karşın somut olarak sadece Mersin ile böylesi bir anlaşmanın imzalanmasının bir takım şeylerin de göstergesi olduğunu savundu.

Yapılan görüşmelerde en geç 2011 yılı Mart ayında Mersin Limanı ile İskenderiye Limanı arasında bir Ro-Ro seferi düzenlenmesine karar verildiğini ifade eden Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seferi düzenleyecek olan firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde seferlerin daha da erken başlayabileceği niyeti bizleri memnun etti. Artık, Trieste ve Libya'ya ek olarak Ro-Ro listemize Mısır da eklenmiş oldu. Mersin'in lojistik projeleri, lojistik avantajları Mersin'i rakipsiz bir merkez durumuna getirmektedir. Allah bize tarım turizm ve lojistikte büyük imkanlar bahşetmiş. Ancak unutmamamız gereken bir şey var; bu imkanları kullanacak ve yararlı hale getirecek olan bizleriz. Çalışmadan, üretmeden, tanıtmadan kısacası yorulmadan bir şey olmuyor."

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim