• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Mersin-İskenderiye Ro-Ro hattı açılıyor

Mersin-İskenderiye Ro-Ro hattı açılıyor
Türkiye'nin coğrafi konum üstünlüğüne ile sahip olduğu Avrupa ve Asya'yı bağlayan lojistik trafiğine Mersin-İskenderiye hattının da eklenecek olması, Arap ve Afrika ülkeleri ile iş yapan iş adamlarını sevindirdi.

Mersin- İskenderiye arası Ro-Ro seferleri başlıyor

Türkiye'nin coğrafi konum üstünlüğüne ile sahip olduğu Avrupa ve Asya'yı bağlayan lojistik trafiğine Mersin-İskenderiye hattının da eklenecek olması, Arap ve Afrika ülkeleri ile iş yapan iş adamlarını sevindirdi.

Mersin İskenderiye Ro-Ro seferlerinin başlayacak olmasının sektörde ciddi bir büyüme yaratacağını belirten Mersin Genç İş Adamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, “Arap ve Afrika ülkeleri ile ulaşım ağının gelişmesi Türk şirketlerine ticarette yeni pazarlar açacaktır” dedi.

Gürsoy, Türkiye'nin Arap ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerinde son yıllarda gösterdiği gelişmelerin olumlu yansımalarından biri olduğunu dile getirerek, “Mersin-İskenderiye Ro-Ro hattının açılacak olması yeni istihdam olanakları ve bölge ekonomisine ek girdi olması açısından çok önemli Ticarette yeni pazarların açılmasını sağlayacak Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferleri ithalat, ihracat ve lojistik sektörüne çok büyük katkı sağlayacaktır. Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferleri, Mersin'in Türkiye ekonomisindeki yerini daha da önemli bir noktaya taşıyacaktır. Kurulacak bu lojistik köprünün doğru değerlendirilmesi için Mersin'in yatırım öncelikli illerde birinci sıraya gelmesi gerekir. Mersin Limanı'nın demir ve karayolu bağlantılarının artan iş hacmini karşılayacak duruma getirilmesi gerekiyor. Limandaki depolama alanlarının da kapasite artırımına gitmesi gerekli. Mersin'in artan iş hacmini destekleyecek alt yapı çalışmaları ile gelecek vizyonu için çizdiği dünya kenti olma yolunda önemli bir adım daha atılmış olacaktır“ diye konuştu.

Arap ve Afrika pazarına yönelişi kolaylaştıracak olan seferlerin Türkiye'nin ekonomik gelişimine de hız kazandıracağını kaydeden Gürsoy, dünyanın en önemli lojistik üssü olma yolunda ilerlediğimize dikkat çekti.

Gürsoy, şöyle devam etti; "Ekonomideki başarılı çizgimizle bugün Avrupa ülkelerine örnek oluyoruz. Yeni yatırımlar için en önemli ve güvenli yer olan Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi konumunu daha da güçlendirecek bir pazar kapısı açılıyor. İş dünyası için yeni yatırım alanları, özellikle siyasi ikili ilişkilerin iyi olduğu pazarlarda sağlanan kolaylıklar çalışma hacmini hızla büyütüyor. Arap ve Afrika ülkeleri ile yaşanan olumlu ilişkileri yatırım atakları ile değerlendirmek için çalışmalara başlamanın tam zamanı Dış ticarette Avrupalı yatırımcıların tercihi olan ülkemize Arap ve Afrika pazarını da eklenmesi yeni yatırımlar sağlayacaktır.”

DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim