• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mersin Limanı bir an önce büyütülmeli

Mersin Limanı bir an önce büyütülmeli
Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Mersin'in 'markalaşma değeri'ne herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade ederek, kentin artık kendi yağıyla kavrulmak yerine mevcut potansiyelini hissettirip, bunu net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Mersin Limanı bir an önce büyütülmeli

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Mersin'in 'markalaşma değeri'ne herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade ederek, kentin artık kendi yağıyla kavrulmak yerine mevcut potansiyelini hissettirip, bunu net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Güzeloğlu, artık mütevazi olunamayacağını ve kentin iddiasını ortaya koyarak, sonuna kadar bu iddiayı ve bayrağı en yükseğe taşıma gayreti içinde olunması gerektiğini vurguladı. Kentte artık yeni bir dönem başladığını kaydeden Güzeloğlu, bu yeni sürecin de ortak düşünme, ortak hareket etme ve kent adına ortak bir inisiyatif alma dönemi olarak öne çıktığını vurguladı. Bazı kentlerin, sınırlarının da ötesinde bir derinlik ve zenginlik taşıdığını belirten Güzeloğlu, “Sınırlarla o kentleri tanımlamak ve onlarla ilişkili o kentleri anlatmak mümkün değil. Mersin, bu anlamda kuruluş öyküsünden bu yana Akdeniz'in çok önemli bir ticaret, liman, sanayi merkezidir” dedi. Mersin'in yoğun göç aldığını ve almaya da devam edeceğini anlatan Güzeloğlu, kentin yoğun göç almasının aynı zamanda da ekonomik, sosyal, coğrafi ve iklimsel özellikleri bakımından Mersin'in zenginliğini ortaya koyarken, aynı zamanda da bir 'çekim merkezi' olduğunun da göstergesi olarak öne çıktığını dile getirdi.

“GÖÇ BÜYÜK BİR DİNAMİK OLGUDUR BUNUN İYİ YÖNETİLMESİ LAZIM”

Göçün, büyük bir dinamik olgu olduğunu ancak bunun iyi yönetilmesi ve doğru kullanılması gerektiğini belirten Güzeloğlu, kentte hayata geçirilen proje ve sürdürülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mersin'in 2010 yılındaki dış ticaret hacminin 15 milyar dolara ulaştığına işaret eden Güzeloğlu, bunun yanında kentin hızla uluslararası bir dış ticaret merkezi olabilme yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Bugün Mersin Limanı'nın, Türkiye'nin en büyük ikinci limanı olmasının yanında dünyanın en büyük 100 limanından biri olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin önemli bir değer olarak öne çıkarken, üçüncü ve dördüncü OSB ile ilgili çalışmaların da sürdürüldüğünü belirtti.

“MERSİN DÜNYA PİYASALARINA YÖN VEREN BİR KENT KONUMUNDA”

Türkiye'nin, ilk 'Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Mersin'e kurulacağını kaydeden Hasan Güzeloğlu, bu kapsamda da İtalya'da bir dizi inceleme ve temaslarda bulunduklarını hatırlattı. Türkiye'nin ilk serbest bölgesi olarak öne çıkan; Mersin Serbest Bölgesi'nin bugün istihdamda ikinci, üretimdeyse dördüncü sırada yer aldığı bilgisini veren Güzeloğlu, Mersin'in serbest bölgesiyle birlikte Kazakistan ve Kırgızistan'dan Kanada'ya kadar uzanan bir eksende fasulyeden mercimeğe kadar bütün dünya piyasalarına yön veren bir kent konumunda olduğunu savundu.

“BU KENTE KATKI KOYANLARIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR”

Türkiye'nin sürdürülebilir ve sürekli büyüme trendi içinde olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Bu kent adına bu kente katkı koyan, ülkenin geleceği noktasında taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var. Felsefemiz; hükmeden değil, hizmet eden ve bunu performansa dayalı analiz edip üzerinde durup inceleyen bir düşünce yapısındadır” diye konuştu. Mersin'in bütünselliği içerisinde Türkiye'ye dönük çok önemli projelerin yer aldığını anlatan Güzeloğlu, 2012 yılında Antalya-Mersin ile Konya-Mersin arasındaki 'duble yol' çalışmalarının tamamlanacağı müjdesini verdi.

Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesi ile Mersin Limanı'nın büyümesi, liman-serbest bölge arasında yol bağlantılarının sağlanması, yeni oluşturulan organize sanayi bölgelerinin geliştirilmesi, 'Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanması, kentin altyapısına bağlı olarak imar ve diğer sorunların aşılması, Tarım-Gıda Teknoparkı gibi yatırımların bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini anlattı.

“GERÇEĞİN NE OLDUĞU DEĞİL NASIL ALGILANDIĞI ÖNEMLİ”

Oldukça önemli bir potansiyel ve zenginliğe sahip olan Mersin'in, bugünkü mevcut konumuyla ilgili olarak bir takım eksiklik ve sıkıntıların olduğunu dile getiren Güzeloğlu, söz konusu eksikliğinse markalaşmak ve marka değeri oluşturulamaması olduğunu söyledi. Gerek yönetim biliminin, gerekse halkla ilişkiler disiplininin en önemli gerçeğinin; algılamak olduğuna işaret eden Güzeloğlu, gerçeğin ne olduğundan çok nasıl algılandığının önem kazandığını vurguladı. “Hepimiz iddialıyız ve yine hep birlikte kazanacağız. Mersin'in büyüklüğü bunu karşılayabilecek düzeyde” diyen Güzeloğlu, burada da bir amacı ve ortak bir hedefi paylaşma arzusunun olduğunu dile getirdi.

“MERSİN ARTIK KENDİ YAĞIYLA KAVRULMAMALI”

Hasan Güzeloğlu, konuşmasını da şu şekilde sürdürdü;

“Hepimiz, Mersin'in havasını teneffüs ediyor, bu kentte yaşıyor ve Mersin ile ilgili bir gelecek tasavvuru içinde bulunuyorsak eğer; kentin markalaşma değerine de katkı bulunmak zorundayız. Mersin artık sadece kendi yağıyla kavrulmasın. Mersin, mevcut zenginlikleri ve dinamikleriyle öne çıkan bir kent. Potansiyelimizi hissettirmeli ve bunu göstermeliyiz. Mütevazi olmamalıyız. Mütevazi olacağımız yerde mütevaziyiz, ama iddiamızı koyacak yerde de sonuna kadar hep birlikte o iddiayı, o bayrağı en yükseğe taşımalıyız. Yüksekleri hedef alamayanlar ortayı tutturamazlar. Ne kadar yol alırsak, bu hedefe varmak adına ne kadar katkı konulacaksa da, her şey o kadar makbul olacak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim