• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Mersin Limanı'nda 35 kişi işten çıkarıldı

Mersin Limanı'nda 35 kişi işten çıkarıldı
Mersin Limanı'nda tahmil ve tahliye işleri yaparken sendikalı oldukları iddiasıyla işten çıkarılan taşeron firma işçileri eylem yaptı.

Mersin Limanı'nda 35 kişi işten çıkarıldı

Mersin Limanı'nda tahmil ve tahliye işleri yaparken sendikalı oldukları iddiasıyla işten çıkarılan taşeron firma işçileri eylem yaptı.

Çeşitli pankartlar açarak düdük çalan işçiler, Mersin Limanı önünde toplandı. 35 işçi adına açıklama yapan Cevat Erdem, çok ağır şartlarda çalıştıkları halde, servisleri olmadığı gibi maaşlarını da zamanında alamadıklarını söyledi.

Erdem, işverenin kölesi gibi çalışırken, bir yıl önce bir sendikaya üye olduklarını ifade ederek, “Buradaki amacımız, sendikalaşarak bu kötü çalışma şartlarına hep beraber dur demekti. Bunu öğrenen işveren örgütlü yapıyı kırmak için akla hayale gelmedik yöntemler uygulama başlayarak, sindirme politikalarını hayata geçirdi.” diye konuştu.

Aldıkları grev kararının, dün itibariyle resmiyete kavuştuğunu anlatan Erdem, “Bunu bilen işverenimiz 13 gün önceden çeşitli bahanelerle 35 arkadaşımızın iş akdini, zarar ettiğini öne sürerek tek taraflı feshetti ve bu vesileyle de başlayacak resmi grevi bertaraf etmiştir.” şeklinde konuştu.

Yaşanan bu süreç nedeniyle 35 personelin liman girişlerinin 13 gün önce iptal edildiğini kaydeden Erdem, şöyle devam etti:

“Buradaki temel amaç, liman içindeki taşeron şirketlerde sendikalaşmayı önlemek, sendikal hakkımız olan grev kararını iş yeri dışına taşıyıp grev özelliğini yıpratmaktır. Biz ne pahasına olursa olsun taşeronlarda sendikalaşmayı sürdüreceğiz.”

Sloganlar atan işçiler, buradan, eylemlerini sürdürdükleri liman önündeki çadırlarına geri döndü. İşçiler, eylemlerini olaysız sona erdirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim