• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Mersin Limanı'nda işçilerin eylemi sürüyor

Mersin Limanı'nda işçilerin eylemi sürüyor
Mersin Limanı’nda 21 Temmuz’dan bu yana direnişini sürdüren 35 işçi işlerini geri istiyor. Liman-İş Genel Başkanı Muzaffer Akpunar ve Genel Sekreter Haşim Sevimli’de yarın Mersin’e gelerek firma yetkilileri ve işçilerle görüşecek.

Mersin Limanı'nda işçilerin eylemi sürüyor

Mersin Limanı’nda 21 Temmuz’dan bu yana direnişini sürdüren 35 işçi işlerini geri istiyor. Liman-İş Genel Başkanı Muzaffer Akpunar ve Genel Sekreter Haşim Sevimli’de yarın Mersin’e gelerek firma yetkilileri ve işçilerle görüşecek.

Mersin Limanı’nda N.Ç. Denizcilik Firması çalışanlarının başlattığı direniş devam ediyor. 21 Temmuz tarihinden bu yana süren direniş işçi temsilcileri ile MİP firması arasındaki ikili görüşmeler devam ediyor. İşçilerin Liman A Karşısına kurdukları çadırda bekleyişleri de devam ediyor.

İşçilerin başlı olduğu N.Ç. denizciliğin Sahibi Naci Çelik, ortalarda görünmese de işçi temsilcisi ve MİP idaresi ile görüşmek için işin asıl sahibi Uğursan firması sahibi Uğur Demir Mersin’e geldi.

Direnişini sürdüren işçilerse, bunu atılmış bir adım olarak görüyor. Çarşamba gününe kadar sorunun çözümü için bekleyeceklerini söyleyen işçiler, “Şimdiye kadar muhatap bile almıyorlardı. Şimdi en azından görüşme talebi onlardan geldi. Uğur San Firması Sahibi Uğur Demir’in konuyu görüşmek için Mersin’e geldi. Bu bile bir adım sayılabilir. Biz iki günlük süreçteki çalışmalara bakacağız ve Çarşamba günü sonucuna göre yapacağımız basın açıklaması ile konuyla ilgili basın açıklaması yapacağız” şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

LİMAN-İŞ GENEL BAŞKANI GELİYOR

Yetkili sendika Liman-İş’in Mali Sekreteri Önder Avcı ise tüm işçiler işe alınıncaya kadar direnişi sürdüreceklerini ifade ederek şöyle dedi:

“Bize somut şeylerle gelmiyorlar. ‘Oradaki çadırı kaldırın ondan sonra konuşalım’ diyorlar. Oysa bu çadırı niçin kaldıracağımızı söylemiyorlar. Yani neden bu konuda bir adım beklerken karşı adım atılmıyor. Biz asıl muhatabımız olan N.Ç. firması ile hiç görüşemiyoruz. Şuan bizimle muhatap olan MİP ve Uğursan Firması. Yani N.Ç. firmasının hala elemanı göründüğümüz için görüşmeler tıkanıyor. Ortak tek talep bizden çadırı kaldırmamızı istiyorlar. Liman-İş Genel Başkanı Muzaffer Akpunar ve Genel Sekreter Haşim Sevimli’de yarın Mersin’e gelerek sorunun çözümü için çaba sarf edecek.”

Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam edecekleri mesajını veren Avcı, “Sonuçta arkadaşlarımız kararlı. Biz bunun uzun soluklu bir mücadele olduğunu biliyoruz. Sonuç alıncaya kadar bu çadır kalmayacak ve daha kitlesel bir biçimde direnişimizi sürdüreceğiz. Gidişat çok güzel yılgınlık yok. Bu iş çözülmeye kadar direnişimiz sürecek. Kesinlikle arkadaşlarımız işe iade edilene kadar geri adım atılmayacak. Belli bir noktaya geldik ama bunu yeterli görmüyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim