• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Mersin-Trablusşam seferleri tanıtıldı

Mersin-Trablusşam seferleri tanıtıldı
Mersin ile Trablusşam arasında düzenlenen feribot seferlerinin tanıtım toplantısı Trablusşam Limanı'nda ''Azzurra'' isimli yatta yapıldı.

Mersin-Trablusşam seferleri tanıtıldı

Mersin ile Trablusşam şehirleri arasında kış sezonunda hafta bir olmak üzere başlayan feribot seferlerinin tanıtım toplantısına aralarında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile Lübnan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yapılacak bu seferlerle daha yakın işbirliği imkanı sağlanacağını ifade ederek, ''Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Saad Hariri, bu seferlerin başlaması konusunda çok önemli destek verdi. İlk seferin Türkiye'den Lübnan'a yapılmasından çok memnunuz'' dedi.

Feribotun sahibi Fergün Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Fehim Küçük ise mart ayının sonuna kadar taleplere göre haftada bir ya da iki , nisan ayının başından itibaren de her gün sefer yapmayı planladıklarını söyledi. Küçük, şöyle konuştu:

''İlk kez böyle bir seferi iki ülke arasında gerçekleştiriyoruz. Feribotumuz 700 yolcu kapasiteli. İçinde kabinler, pulmanlar, oyun yerleri, restoranlar bulunuyor. Ayrıca 20 TIR veya 30 kamyon ya da 200 otomobil taşıyacak kapasiteye sahip. Feribotumuz, Trablusşam'dan Mersin'e yaklaşık 10 saat gidecek. Mersin'e inecek yolcular için alışveriş merkezine, Trablusşam'a gelecek yolcular için de Beyrut'a ücretsiz otobüs seferleri koyduk. Mersin'de alışveriş merkezine gidecekler, ayrıca ellerindeki biletleri göstererek indirimli alışveriş yapacaklar.''

Feribot seferleriyle Türkiye ile Lübnan arasında ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağını vurgulayan Küçük, özellikle yaz sezonu için hazırlıkları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim