• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mersin ve BAE arasında köprü kuruluyor

Mersin ve BAE arasında köprü kuruluyor
Mersin ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında hem ticari hem kültürel köprüler kuruluyor.

Mersin ve BAE arasında köprü kuruluyor

Mersin ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında hem ticari hem kültürel köprüler kuruluyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden heyet, Mersin firmalarının ülkenin her türlü ihtiyacını karşılamaya hazır olduğu mesajını verdiler.

Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz ve Ortadoğu’daki çalkantıların da etkisiyle yeni pazar arayışlarını sürdüren Mersin iş dünyası, bu kez 7 emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri’nin kapısını araladı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO Sayman Üyesi Murat Karteper ve Genel Sekreter Kadir Dölek’in yer aldığı Mersin Heyeti, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

Gerek ticari gerek kültürel anlamda işbirlikleri kurulması çerçevesinde gerçekleştirilen ve halen devam eden ziyarete ilişkin bilgiler MTSO’dan yapılan açıklamayla paylaşıldı. Ziyaretin ayrıntılarının aktarıldığı açıklamaya göre Mersin Heyeti, programın ilk gününde 7 emirlikten biri olan Fuajairah (Füceyre) Emirliği’nde, Veliaht Prens Mohammed Bin Hamad El Sharki olmak üzere Belediye Başkanı Mohammed Saif Al Afkham, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalid Mohammed Al Jassim, Serbest Bölge Genel Müdürü Sharief Habib Al Awadhi, Uluslararası Deniz Sporları Kulübü Genel Müdürü Ahmed Alblooshi’yi ziyaret etti. Heyetin ziyaret programına Dubai Başkonsolosu Ümit Yalçın ile Ticaret Müşaviri Serdar Fuat Kumbaracı da katıldı.

FÜCEYRE’NİN İHTİYAÇLARINI MERSİN FİRMALARI KARŞILAYABİLİR

Heyetin Füceyre Emirliği’ndeki ilk durağı Uluslararası Deniz Sporları Kulübü’nce işletilen Füceyre Yat Limanı oldu. Limanda incelemelerde bulunan heyet adına Mersin ile ilgili bilgiler veren Vali Güzeloğlu, Mersin’in 2 milyona yaklaşan nüfusu, 15 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle İstanbul’dan sonra 2. önemli dış ticaret kenti olduğunu belirtti. MTSO Başkanı Aşut ise Mersin ile Füceyre Emirliği arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için her iki Odanın işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi. Füceyre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalid Mohammed al Jassimin’in Füceyre Fuar Alanı’nı kullanma önerisine Mersin firmalarının katılacağı bir tanıtım günü organize edebileceklerini belirten Aşut, özellikle Füceyre’nin ihtiyacı olan petrol tankları, nakil hatları ve petro-kimya tesisleri, madencilik makineleri, yaş meyve-sebze ve gıda ihtiyaçlarını dünya standartlarında üretim yapan Mersin firmalarının karşılayabileceğini söyledi. Aşut Mersin’deki üreticilerin Füceyre Fuarı’na katılabilmeleri için Mersin’e döner dönmez bir çalışma başlatacaklarını da ifade etti.

ÇİN’DEN DAHA KALİTELİ, ABD VE AB’DEN DAHA UCUZA İŞ YAPARIZ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin her türlü ihtiyacını ya ABD ve AB ülkelerinden ya da Uzak Doğu ve Çin’den gerçekleştirdiğini kaydeden Aşut, ancak buradan yaptıkları ithalatın ve aldıkları hizmetlerin hem pahalı hem de uzak bir mesafeden geldiğini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerine, Mersin firmalarının Çin’den çok daha kaliteli, Amerika ve AB ülkelerindeki şirketlerden ise daha uygun fiyata iş yaptıklarını anlatan Aşut, Mersin’in bu bölgeye olan yakınlığının da lojistik anlamda ilave bir avantaj sağlayacağını vurguladı.

FUJAIRAH BELEDİYE BAŞKANINDAN MERSİNLİ YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Heyetin ziyaretleri sırasında Mersinli firmalara yatırım çağrısı da yapıldı. Fujairah Belediye Başkanı Mohammed Saif Al Afkham’a yapılan ziyarette Mersin hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin ile Fujairah Belediyesi arasında imzalanacak kardeş belediye anlaşmasının her iki bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerinin gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Emirliğin yatırım projelerini anlatan Fujairah Belediye Başkanı Al Afkham ise bu yatırımlarda Mersin firmalarını da görmek istediklerini söyledi. MTSO Başkanı Aşut da Füceyre Emirliği yetkililerine uluslararası projelerde iş yapan ve kendini ispat eden Mersin firmalarının bu bölgelerdeki altyapı inşaatlarının yapımında yer almak istediklerini dile getirdi.

VALİ GÜZELOĞLU VELİAHT PRENSİ MERSİN’E DAVET ETTİ

Mersin Heyeti’nin Fujairah Emirliği Veliaht Prensi ve Başbakanı Mohammed Bin Hamad Al Sharki’yi ziyaretinde de karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi noktasında atılacak adımlar ele alındı. Veliaht Prens’e Mersin hakkında bilgiler veren Vali Güzeloğlu, Mersin ile Fujairah Emirliği’nin kardeşliği, MTSO ile Fujairah Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliğinin geliştirilmesi, her iki bölge arasında ticaret ve turizmin geliştirilmesi için karşılıklı çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Güzeloğlu, ilişkilerin sürdürülmesi ve perçinlenmesi için Veliaht Prensi Mersin'e davet etti.

Fujairah Veliaht Prensi ve Başbakanı Al Sharki ise Fujairah ve Mersin arasındaki bu yakınlaşmanın ekonomik ve kültürel anlamda geliştirilmesi için ilgili makamlara gerekli talimatları vereceğini bildirdi. Veliaht Prens, Güzeloğlu’nun nazik davetine de memnuniyetle icabet edeceğini, bunun hazırlıklarının ise her iki belediye ile Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla yürütülmesinin yerinde olacağını belirtti.

Emirlikteki ziyaretlerine Fujaiah Serbest Bölgesi ile devam eden mersin Heyeti’nin sonraki durağı da Dubai Emirliği oldu. Dubai’de bugün ve yarın temaslarda bulunacak olan heyet, Jebel Ali Serbest Bölgesi ve Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulunacak. Heyet daha sonra, aynı tarihlerde gerçekleştirilecek olan Class-1 Powerboat Tekne Yarışları’nı izleyecek ve bu yarışların 2013 Akdeniz Oyunları esnasında Mersin'de düzenlenmesi için temaslarda bulunacak.

m2.20111209174058.jpg

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim