• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Mersin'de ahşap tekne üretimi başlıyor

Mersin'de ahşap tekne üretimi başlıyor
Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, Mersin'in geleceğini denizde görüyor. Kruvaziyer çalışmalarının yürütüldüğü kentte, şimdi de gençler ahşap tekne üretecekler.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, kruvaziyer liman kenti olmak için başlatılan çalışmaların, denizcilik başta olmak üzere birçok alanda sektörel işbirliğinin yolunu açtığını bildirdi.

Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, kruvaziyer liman kenti olmak için başlatılan çalışmaların, denizcilik başta olmak üzere birçok alanda sektörel işbirliğinin yolunu açtığını bildirdi.

Özbenli, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun himayesinde Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar tarafından başlatılan kruvaziyer turizmi çalışmalarına, inşaattan, alışverişe, tarımdan sanayi sektörü temsilcilerine kadar birçok farklı kesimin destek verdiğini belirtti.

Yürütülen çalışmalara istinaden yat inşası gibi denizcilikle ilgili alanlarda faaliyet gösteren firmaların da Mersin'e olan ilgisinin arttığına işaret eden Özbenli, şunları kaydetti:

"MDTO olarak Mersin'in Akdeniz'de, ekonomik, ticari ve kültürel merkez olması ve bölgesinin gelişmesine katkı sağlama hedefi için kruvaziyer turizmini önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Bu sayede Mersinli sanayiciler nitelikli istihdam, düşük maliyet, lojistik avantajlarını kullanarak, denizcilik sektöründe önemli tedarikçiler arasına girebilir. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de biri yat inşa alanında olmak üzere 5 yeni nesil serbest bölge kurulacağını belirtmişti. Kurulması planlanan bu bölgeler arasında bir süredir bizim de gündemimizde olan Yat Üretim Serbest Bölgesi'nin olması, sektörde çalışacak nitelikli iş gücünü oluşturmayı zorunlu kılıyor."

-Mersinli gençler ahşap tekne üretecek-

Bu konuda, yetenekli gençleri sektörde çalışmak üzere şimdiden hazırlamaya başladıklarını vurgulayan Özbenli, açıklamasında şöyle devam etti:

"Mersin'de kruvaziyer liman kenti olmak için başlatılan çalışmalar, denizcilik başta olmak üzere birçok alanda sektörel işbirliğinin yolunu açtı. Biz de Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Mersin Marangoz ve Mobilyacılar Odası ile ortak bir proje yürütüyoruz. Proje ile teknik lise bünyesinde oluşturulacak üretim atölyesinde, gençlerimize 'Ahşap Tekne Üretimi Kursu' verilecek. Proje kapsamında 5 ay teorik eğitim görecek olan kursiyerler, ahşap tekne inşa ederek yine 5 ay sürecek olan pratik eğitimlerini tamamlayacak.

Ayrıca, Mersin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde yakın gelecekte "Ahşap Tekne Üretimi" bölümünün açılması yönünde çalışmalar da başlattık." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim