• BIST 9524.59
  • Altın 2492.257
  • Dolar 32.5506
  • Euro 34.6708
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mersin'de balıkçılar tekne nöbeti tuttu

Mersin'de balıkçılar tekne nöbeti tuttu
Tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava Mersin'in Erdemli ilçesindeki balıkçıları olumsuz etkiledi.

Tüm yurtta etkili olan soğuk ve yağışlı hava Mersin'in Erdemli ilçesindeki balıkçıları olumsuz etkiledi. Şiddetli lodos nedeniyle 2 balıkçı teknesi batarken balıkçılar tekneleri başında lodos nöbeti tuttu.

Erdemli balıkçı barınağında bulunan balıkçı tekneleri lodos nedeniyle tehlikeli saatler yaşadı.

Dün akşam başlayan ve gün içerisinde devam eden zaman zaman 6 şiddetine kadar ulaşan lodosla kabaran dalgalar Erdemli Balıkçı Barınağındeki tekneleri tehdit ediyor. Tekneleri başında nöbet tutan balıkçılar barınak ağzının yeniden düzenlenmesini ve barınak içerisine mendirekler yapılmasını istedi.

Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Yalçın Sakın, "Şuanda 2 tane, birisi 6 metre birisi 7 metre büyüklüğünde batan teknemiz var. Balıkçıların yaşadıkları rezilliktir. Dün geceden bu yana bütün balıkçı arkadaşlarımız teknelerinin başında bekliyorlar. Barınağımızın projesi çizilirken gün doğu, kuzey ve kuzey doğu rüzgarlarını hesaplamadan yapılmış. O yönden gelen rüzgarları barınağımız olduğu gibi içeriye alıyor. Şu anda balıkçı teknelerimizin hepsi iskelede barınamıyor. Limanın orta kısmına demir atmış durumda
bir an önce balıkçı barınağımızın ağız kısmı düzenlenmeli. Bu haliyle 7-8 şiddetinde bir rüzgar olsa barınak içinde bir tane tekne kalmaz. Hepsi parçalanır" dedi.

Geçimini balıkçılıkla sağlayan Murat Gürsoy isimli balıkçı ise, sabah 5'ten bu yana tekne başında nöbet tutuyorum. Balıkçı arkadaşlarımız zor durumda. Teknelerimizin batmaması için rüzgar dinene kadar burada nöbet tutacağız" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim