• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mersin'de liman işçilerinden grev uyarısı

Mersin'de liman işçilerinden grev uyarısı
Mersin Limanı'nda çalışan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Liman A Kapısı önünde eylem yaptı.

Mersin Limanı'nda çalışan Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Liman A Kapısı önünde eylem yaptı. Sloganlar ve halaylarla liman işletmesini protesto eden işçiler, talepleri kabul edilmediği takdirde greve çıkacakları uyarısında bulundular.

TÜMTİS'e üye liman işçileri, öğle saatlerinde Mersin Limanı A Kapısı önünde toplandı. Bir süre sloganlar atarak, davul eşliğinde halay çeken işçiler, toplu sözleşme taleplerinin kabul edilmesini istediler. TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz ile Mersin'deki memur ve işçi sendikalarının temsilcilerinin de katıldığı eylemde mesaisi olmayan işçiler liman dışında beklerken, mesaide olan işçiler de liman içerisinden sloganlar atarak Liman A Kapısı önüne geldiler. 'Toplu sözleşme hakkımız engellenemez', 'Zafer
direnen emekçinin olacak' şeklinde sloganlar atan işçiler, alkışlar ve zılgıtlarla protestolarını sürdürdüler.

Eylemde bir konuşma yapan TÜMTİS Genel Sekreteri Yılmaz, işverenlerin 2009 yılında bin özveriyle yarattıkları değeri birçok kez ortadan kaldırmak, sendikal örgütlülüğü tasfiye etmek için birçok yol denediklerini ancak başarılı olamadıklarını öne sürdü. Bugün toplu sözleşmenin ikinci dönemini yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Ama yine işverenler, sendikamızın üyelerimiz adına sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde üyelerimizin taleplerini karşılamak yerine sendikal örgütlülüğümüzü tasfiye etmek için yeni
arayışlar içerisindeler. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz; eğer limanda iş barışının bozulmasını istemiyorsanız, limanda yeniden 2009'un öncesine dönmek istemiyorsanız üyelerimizin taleplerini karşılayacak toplu sözleşmeyi bir an önce imzalayın. Yoksa burada hakları için kenetlenmiş üyelerimizin grevse grev, direnişse direniş mücadelenin hiçbir yönteminden kaçınmayacaklarından hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Limanda iş barışının bozulmasını istemediklerini ancak taleplerinin de arkasında olduklarını belirten Yılmaz, toplu iş sözleşmesi imzalanmadan, işçilerin yasal hakları güvence altına alınmadan bu mücadeleye son vermeyeceklerinin altını çizdi.

TÜMTİS Mersin Şube Başkanı Savaş Gürkan ise, 1 Aralık 2011 tarihinde başlayan 2. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayarak uyuşmazlık tutulduğunu anlattı. İş barışının bozulmaması için toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını beklediklerini dile getiren Gürkan, "İş barışının bozulmasının sorumlusu biz değiliz, biz olmayacağız. Limandaki tüm olumsuzluklara karşı mücadele etmekte kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Gürkan, tüm emek örgütleri ve sendikaları da mücadelelerine destek vermeye çağırdı. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atarak halay çeken liman işçileri, eylemi olaysız sona erdirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim