• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Mersin'de monoray heyecanı

Mersin'de monoray heyecanı
Mersin'in ulaşım sorununu çözmek için kolları sıvayan Başkan Kocamaz, monoray projesi için incelemelerde bulundu. Uzun zamandır gündemden düşmeyen monoray için çok detaylı araştırma yapılıyor.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in ulaşım sorununu çözmek için hayata geçirmeyi planladığı Monoray Projesi için Türkiye’de ‘Monoray Sistemi’ üretimi yapan firmaları gezerek yerinde inceleme yapamaya devam ediyor.

‘Mersin’i birlikte yöneteceğiz’ sloganıyla yola çıkan Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kanayan yarası olan ulaşım ve trafik sorununu büyük ölçüde çözecek olan Monoray Projesi için alanında uzman kadrolarla birlikte Türkiye’deki üretim firmalarını gezerek, Mersin’in fiziki yapısına en uygun olan Monoray sistemi konusunda fikir edinmek için incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Başkan danışmanları, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alanında uzman öğretim görevlileri, teknik kadrolar ve mühendisler eşliğinde incelemelerde bulunan Başkan Kocamaz, “Monoray sisteminin yurt dışındaki örneklerini birçok kez yerinde inceledik. Türkiye’de de Monoray sistemi üretimi yapan tesisleri gezerek demoların mukayesesini yapıyoruz. Bu titizlikle inceleme gerektiren bir proje. İnce eleyip sık dokuyarak yaptığımız incelemeler kapsamında, Mersin için en uygun olan sistemi hayata geçirmek için çabalıyoruz” diye konuştu.

Başkan Burhanettin Kocamaz, incelemelerin ardından projeyi hayata geçirmek için kredi arayışlarına başlayacaklarının bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim