• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mersin'e güneş enerjisi santrali geliyor

Mersin'e güneş enerjisi santrali geliyor
Mersin'in merkez Toroslar Belediyesince, kentte ''Türkiye'nin ilk güneş enerjisi santrali''ni kurmak isteyen bir firmaya 60 dönümlük arazinin 10 yıllığına kiralandığı bildirildi.

Mersin'e güneş enerjisi santrali

Mersin'in merkez Toroslar Belediyesince, kentte ''Türkiye'nin ilk güneş enerjisi santrali''ni kurmak isteyen bir firmaya 60 dönümlük arazinin 10 yıllığına kiralandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eylül ayı olağan meclis toplantısı belediye binasında gerçekleştirildi. Toplantıda önerge olarak gündeme alınan ve Korukent Mahallesi'nde mülkiyeti Toroslar Belediyesi'ne ait 60 dönümlük alanın, güneş enerjisi santrali yapılmak üzere 10 yıllığına özel bir şirkete kiralanması oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptığı açıklamada, TÜBİTAK destekli yapılacak olan santralinin ilçede kurulmasına destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.

Firmanın proje için 15 milyon dolarlık yatırım yapacağını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

''İlçemize yaklaşık 10 megawat gücünde güneş enerjisinden elektrik üreten bir sistem kurulacak. Toroslar Belediyesi olarak hem vizyonumuzu hem de yenilenebilir enerjinin ne kadar önemli bir sektör olduğunu ortaya koyabilmek adına bu projenin ilçemizde bulunmasını istiyoruz. Mersin yılın her mevsiminde güneş alan bir şehir. Bu güzel şehrimizde mutlak suretle güneş enerjisinden elektrik üretme sistemi projesinin bölgede yapılmasını temin etmek amacıyla Korukent Mahallemizde boş bulunan bu alanımızı girişimci firmaya 10 yıllığına kiraladık. Daha önce İsrail ve ABD'nin güneş alan bölgelerinde uygulanan bu sistemin Türkiye'de ilk kez Toroslar'da uygulanacak olması bizi sevindiriyor.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim