• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mersin'in ilk kruvaziyer gemisi yolda

Mersin'in ilk kruvaziyer gemisi yolda
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’e ilk kruvaziyer gemisinin Ağustos ayında geleceği bilgisini verdi.

Yıl sonuna kadar 11 geminin kente uğrayacağını belirten Güzeloğlu, “Mersin olarak yolun başındayız ama bu pastadan pay almaya kararlıyız” dedi.

Mersin’in kruvaziyer turizmi için her türlü potansiyele sahip olduğunu ifade eden Güzeloğlu, dünya turizm pastasında önemli bir paya sahip olan kruvaziyer turizmine Mersin’i de dahil etmek için yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. Kruvaziyer turizminin Mersin’le buluşması gayesiyle katıldıkları yurtdışı fuarlarında Mersin’i temsil ettiklerini, dünyanın önde gelen kruvaziyer firmalarının temsilcileri ile bağlantılar kurarak, kentin potansiyelini aktardıklarını anımsatan Güzeloğlu, bu çabalar sonucunda olumlu ve somut adımlar atıldığını dile getirdi. Club Med ve Cruise Holidays’ın da aralarında bulunduğu 5 gemi firmasının programlarına bu yıl Mersin’i de aldığını bildiren Güzeloğlu, ilk kruvaziyer gemisinin de Club Med firmasının tur programı ile 24 Ağustos’ta başlayıp 4 Eylül’de bitecek gezi programı kapsamında Mersin’e geleceğini müjdeledi.

Cruise Holidays firmasının da Ekim-Kasım aylarındaki tur programlarına Mersin’i aldığını aktaran Güzeloğlu, 18 Ekim’de başlayacak ilk tur ve 2 Kasım’da başlayacak ikinci turda gemilerin Mersin’e uğrayacağını söyledi. Alman MS Albatros gemisinin ise 25 Ekim-11 Kasım arasındaki turda Mersin’e geleceği bilgisini veren Güzeloğlu, yılsonuna kadar toplam 11 geminin gelmesini beklediklerini vurguladı. Güzeloğlu, gemilerin ilk etapta Mersin Limanı’nda 1 Nolu rıhtıma yanaşacaklarını da belirtti.

“MERSİN,BİR LİMAN BİRÇOK ALTERNATİF”

Mersin’e kruvaziyer turizmi çerçevesinde gelecek turistler için “Mersin, Bir Liman Birçok Alternatif” adıyla çok ayrıntılı ve alternatif gezi programlarını içeren bir dosya hazırlayarak firmalara sunduklarını anlatan Vali Güzeloğlu, turistlerin, ilçeleri de dahil ettikleri bu alternatif gezilerden istediklerini seçerek Mersin’in güzelliklerini göreceklerine vurgu yaptı. Valilik olarak 8 tane gezi güzergahı düzenleyerek firmalara aktardıklarını ifade eden Güzeloğlu, “Mersin’e gelen turistlere, kent merkezinde yürüyerek gezi, batıya 6 saatlik tur, Silifke’ye 8 saatlik tur, 8 saatlik doğa ve adrenalin turu, 6 saatlik Tarsus gezisi, yine 6 saatlik Toros dağlarında doğal hayat turu, Aydıncık ve Anamur ilçelerimize günübirlik tur ve Mut ilçemize gezi olmak üzere 8 tane gezi güzergahı düzenledik. Firma yetkilileri bu güzergahları gemide turistlere sunacaklar. Turistler hangilerini tercih ederse ona göre program yapılarak, otobüslerle götürülecekler” diye konuştu.

Sundukları dosyada Mersin’de neler yapılabileceğinden yemeklere, hastane imkanlarından alışveriş merkezlerine kadar birçok ayrıntıya yer verdiklerinin altını çizen Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Ayrıntılı bir program hazırlayarak firmalara sunduk. Dosyada tek tek gidilecek yerler ve güzergahlar belli. Kentte neler yiyebilirler, neler alabilirler, nerelerde eğlenebilirler, hepsini öneriler halinde verdik. Tantunimizi, ciğerimizi, cezeryemizi, zeytinimizi, meyve ve sebzemizi, daha birçok değerimizi aktardık. Kentteki hastane imkanlarını, alışveriş merkezlerini, neler alabileceklerini, kafeleri ve restoranları ayrıntılı olarak sunduk. Gemilerin tamiri ve bakımı açısından Mersin’de hangi imkanlar olduğunu listeledik. Ayrıca, Mersin’den 3-4 saatlik mesafede gidilebilecek diğer kentler ve turizm alanları hakkında bilgiler verdik.”

“KRUVAZİYERDE YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR”

Kruvaziyer turizminin dünyanın yeni turizm hareketi olarak öne çıktığına işaret eden Güzeloğlu, kruvaziyer alanında Mersin’in yapacağı çok şey olduğuna da dikkat çekti. Vali Güzeloğlu, “Birçok güzelliğimiz olmasına rağmen Mersin olarak yolun başındayız ama bu pastadan pay almaya kararlıyız. Mersin, sahip olduğu potansiyeller açısından kruvaziyer turizminde Doğu Akdeniz’de alternatifsiz bir kenttir. Kruvaziyer turizmi kentin refahını arttıracak. Kruvaziyer turizmini ilimiz ile buluşturduğumuzda, söz konusu turizm hareketi hem ilimiz hem de ülkemiz adına çok büyük bir değer yaratacaktır.

Dünyada giderek popülaritesi artan kruvaziyer turizmi için Mersin çok uygun bir yapıya sahip. Kruvaziyer turizmi, yüksek gelire sahip turist gruplarına dönük bir turizm olarak öne çıkıyor. Bu çerçevede, turizm pastasından yeni dönemde daha fazla pay almak isteyen, sahip olduğu zenginlikleriyle bir boyutlu değil, kültür, inanç, doğa ve her türlü özel turizm alanına hizmet verebilecek bir tarih ve bir yeryüzü cenneti olan Mersin ve çevresini, entegre bir bütünleşik turizm politikasına doğru taşıma hedefindeyiz. Bu anlamda, kent dinamikleri olarak, kruvaziyer turlarına bu yıl Mersin’in de dahil edilmesini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim