• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mesaj bağımlılığı kötü sonuçlar doğuruyor

Mesaj bağımlılığı kötü sonuçlar doğuruyor
Çok sık mesajlaşan ya da sosyal ağlarda fazla vakit geçirenler alkol ve uyuşturucuya daha eğilimli.

Mesajlaşma bağımlılığı kötü sonuçlar doğuruyor

Çok sık mesajlaşan ya da sosyal ağlarda fazla vakit geçirenler alkol ve uyuşturucuya daha eğilimli.

Yapılan bir araştırma, çok sık mesajlaşan ya da sosyal ağlarda fazla zaman geçiren ergenlerde fiziksel ve zihinsel sorunların baş göstermesi olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Amerikan Kamu Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen yıllık toplantıda bir araya gelen araştırmacılar çok sık mesajlaşan ve sosyal ağ bağımlısı olan gençleri ele aldı. Yapılan testler sonunda sık mesajlaşan ve sosyal ağ bağımlılığı yaşayan gençlerin uyuşturucu madde kullanımı, alkole bağlılık, intihar eğilimi gibi tehlikeli davranışlara meyilli olabileceği sonucunu ortaya çıktı.

4 bin 257 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada öğrencilerin yüzde 20’sinin aşırı mesajlaştığı, yani günde 120'den fazla mesaj yolladığı sonucu çıktı. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 12’si ise günde 3 saatten fazla sosyal ağlarda zaman harcadığını belirtti.

Araştırmacılar bu bağımlıların, kendini bu tür sosyal ağlardan soyutlamış ya da ancak gerektiğinde mesajlaşanlara göre daha şişman ve stresli olmaya eğilimli olduğunu vurguluyorlar. Sonuçlar, sosyal ağlara olan düşkünlüğün kişilerde sağlık sorunlarının yanında topluma uyum sağlamada zorlanma gibi ruhsal sıkıntılar yaratabileceğini de ortaya koyuyor (Editörün Notu: Sosyal medyada fazla zaman geçirmenin topluma uyum sağmada sıkıntıya neden olması da ne kadar ironik...)

Yapılan araştırma sık mesajlaşan ya da sosyal ağ düşkünü öğrencilerin azınlık gruplara dahil olduğunu, kızların ağırlıkta olduğunu ve sosyoekonomik durumunun düşük olduğu ortaya koyuyor. Ayrıca bu insanlar diğerlerine göre uyuşturucu ve alkole daha meyilli olmakla birlikle özel yaşamlarında tek eşlilikten ziyade çok eşliliği tercih ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim