• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

MESİAD, Doğu Akdeniz'e tersane istiyor

MESİAD, Doğu Akdeniz'e tersane istiyor
MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt, Doğu Akdeniz havzasına gemi inşaat sanayini de kapsayan bir tersanenin kurulmasının bölgedeki kalkınmayı hızlandıracağını söyledi.

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, ekonomik anlamda elde ettiği başarılarla örnek alınan ülke haline gelen Türkiye'nin, önümüzdeki yıl "depar atarak" adından daha sık söz ettireceğini söyledi.

Akkurt, MESİAD'ın bölgenin ve ülkenin ekonomisine katkı ve istihdam sağlayarak toplumun refah düzeyinin yükselmesi için durmaksızın çalıştığını belirtti.

Toplumu ilgilendiren sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar karşısında aktif tavır almaktan kaçınmayan, her alanda fikri önderlik etmeye çalışan bir kuruluş olduklarını ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:

"Dernek olarak 2012 yılında ülkemiz için yaptığımız ekonomik atakları önümüzdeki yıl daha da yoğunlaştıracağız. Başta Mersin olmak üzere Doğu Akdeniz'in ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal şartlar içinde maddi ve manevi bütün imkanları ortaya koyarak, küreselleşen dünyada değişim ve dönüşümlere göre stratejisini belirledik, bundan sonrada belirlemeye devam edeceğiz."

Bölgede yapılacak yatırımlara da değinen Akkurt, Doğu Akdeniz havzasına gemi inşaat sanayini de kapsayan bir tersanenin kurulmasının bölgedeki kalkınmayı hızlandıracağını dile getirdi.

Türk iş adamlarının önümüzdeki süreçte dünya ticaretinde daha aktif rol oynayacağını belirten Akkurt, şöyle devam etti:

"2013 yılında Türk iş adamlarının ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak büyük işler yapacağına inanıyoruz. Ekonomik çöküşleri, krizleri atlatıp, sağlam bir duruş sergileyen iş adamlarımız 2013 yılına daha güvenle bakabiliyor. Bu güven bizi 2023 hedefine ulaştıracaktır. 2013 yılında yapılacak yatırımlar ve yeni anlaşmalarla dünyanın en gözde ülkelerinden biri olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ekonomik anlamda elde ettiği başarılarla örnek alınan ülke olan Türkiye, önümüzdeki yıl ekonomide birçok ülkeye 'depar atarak' adından daha sık söz ettirecektir."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim